Obavijesti

Sport

Komentari 71

Burić: Rijeka je sad financijski moćna, zavidim im na Rujevici

Burić: Rijeka je sad financijski moćna, zavidim im na Rujevici
1

Kek je osigurao kontinuitet, niz godina su u vrhu, s takvim stručnjacima europskog kalibra i liga profitira, rekao je Burić te najavio da će uživo gledati Split - Dinamo

VIDEO

Rijeka je jedan od rijetkih hrvatskih klubova koji se može pohvaliti pozitivnom bilancom protiv Hajduka u zadnjih nekoliko godina, u 12 zadnjih ogleda Splićani ne znaju za pobjedu, no to ne zabrinjava trenera Hajduka Damira Burića.

- Zanima me jedino statistika od kad sam došao u Hajduk, od kad sam s momcima skupa. Od tada imamo jednu neriješenu i sada igramo drugu utakmicu. Bit će ih dovoljno do kraja sezone, da vidimo tko je bolji. Petak je, a utakmica se igra tek u nedjelju, igrači su nestrpljivi, maksimalno motivirani, voljeli bi da utakmica počne što prije. Vjerujem da ćemo ući maksimalno, puni naboja i želje za pobjedom - kaže Burić, kojeg raduje da će biti dosta publike te da mu se u momčad vraćaju Balić, Vlašić i Velazquez.

- Malo nas je al' smo pravi, vjerujem u momke i u njihovu dobru igru.

Gledao je Burić ogled Rijeke i Dinama na Rujevici i ne slaže se da je Rijeka pobijedila isključivo zbog Taravelovog crvenog kartona.

- Dinamo je u početku kontrolirao igru, imao je više šansi i gol prednosti, ali utakmica se igra 90, ponekad i 95 minuta. Nakon crvenog kartona Rijeka se dobro postavila, dominirala i osigurala pobjedu. Po meni su zasluženo slavili, jer utakmica se igra od početka do kraja - pojasnio je Burić te nastavio s komplimentima na račun Rijeke i Matjaža Keka.

- Rijeka je vrlo ozbiljan klub, dobro vođen, Kek im je osigurao kontinuitet, dugi niz godina su u vrhu, s takvim stručnjacima europskog kalibra i liga profitira.

Niz bivših igrača Hajduka danas igra za Rijeku.

- Takva je trenutna ekonomska situacija, igrači gledaju gdje mogu zaraditi veći novac, a Rijeka je u ovom trenutku financijski moćnija, može im davati plaće koje mi ne možemo. Svatko traži svoju sreću, pa tako i igrači. Ja im ne zavidim na tome, zavidim im na uvjetima koje su dobili na Rujevici, to je nogometni kompleks s optimalnim uvjetima i to treba biti naš cilj.

Nasmijao se Burić na pitanje kako je vidio potez Keka, koji se pridružio Zoranu Mamiću na centru, nakon što je sudac Matoc par minuta ignorirao neprihvatljivo ponašanje trenera Dinama.

- Bilo mi je pomalo smiješno i simpatično, pokazao je Kek da u nogometu ima i zafrkancije. Dobar je to primjer drugima.

Podsjetili smo Burića i na Kekov potez iz Dugopolja, kojeg su navijači gađali stolicama, na što se on nije ni osvrnuo, samo je pokupio stolice i nastavio voditi momčad.

- Nisam čuo za to, ali to je još jedan dokaz pravoga sportaša, od kojeg se može učiti - smatra trener Hajduka, koji je najavio da će večeras uživo gledati derbi Splita i Dinama.

- Nadam se da ću stići na početak, možda ću malo kasniti zbog obaveza, ali želim to uživo vidjeti, veći mi je gušt nego na TV.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika