Obavijesti

Sport

Komentari 66

Burić: Možemo proći, ne bi me zadovoljio minimalan poraz...

Burić: Možemo proći, ne bi me zadovoljio minimalan poraz...
1

Liberec ima puno kombinacija kod prekida i bit će vrlo teško igrati u Češkoj. Mi smo spremni, odgovorit ćemo i mi s određenom agresijom, najavio je utakmicu Burić...

VIDEO

Ne bi me zadovoljio minimalan poraz. Pokazali smo da možemo, a ja imam dojam da je momčad stasala i da možemo utakmicu u Splitu odigrati na način da prođemo, rekao je Damir Burić dan uoči jedne od najvažnijih utakmica Hajduka ove sezone, gostovanja kod Slovan Libereca u četvrtom pretkolu Europske lige.

Hajdukovci su u utorak odradili posljednji trening u Splitu, a trener je posebno zahtijevao rad na "nekim stvarima koje bi ih trebale očekivati u Češkoj". Na put ide 20 igrača, a neki će ostati u Splitu. No ono što je sigurno jest drugi debi Hrvoja Milića u bijelom dresu nakon finiširanja transfera.

- Ohandza je dobro podnio treninge, moramo sačekati što će doktori kazati. Nadam se kako će odigrati bar jedno poluvrijeme. Što se tiče desnog beka, imamo neke opcije. Imamo opcije za duel-igru, duge lopte, skok. Milić je odradio zadnji trening i mogao bi biti među 11 - kazao je Burić uoči puta u Češku.

Česi nisu u osobito dojmljivoj formi ove sezone. U pripremama su pobijedili tek u prve dvije utakmice protiv drugoligaša MAS-a Táborsko i Varnsdorfa, a potom su gubili od Red Bull Leipziga, Malmöa, Miedźa Legnice, Zagłębie Lubina (pripreme), Viktorije Plzeň (češki superkup) pa potom otvorili seriju neporaženosti u Europskoj ligi (pobjede nad Ironi Kiryat Shmonom) te domaćem prvenstvu (pobjeda nad Mladom Boleslav, remiji sa praškom Slavijom i Duklom te Jabloncem).

- Dinamična su i snažna momčad koja brzo prenosi loptu s linije na liniju. Imaju puno kombinacija kod prekida i bit će vrlo teško igrati u Češkoj. Mi smo spremni, odgovorit ćemo i mi s određenom agresijom. Iskreno kažem kako sam zadovoljan s reakcijom naše momčadi.

Prva utakmica četvrtog pretkola Europske lige na Stadionu u Nisy na rasporedu je u četvrtak u 19 sati (HRT 2), a sudi Španjolac David Fernández Borbalán. Očekuje se dolazak više od 500 Hajdukovih navijača, što Torcide, što prijatelja splitskog kluba iz Češke i okolnih zemalja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika