Sport

Komentari 26

Buriću visi mač nad glavom, a čekaju ga tri uzastopna derbija

Buriću visi mač nad glavom, a čekaju ga tri uzastopna derbija

Burić je rekorder sa sedam uzastopnih domaćih pobjeda na otvaranju sezone, ali je od zadnjih pet trenera koji su vodili Hajduka minimalno 14 utakmica, najslabiji po broju osvojenih bodova...

Počevši od današnjeg ogleda protiv Osijeka svaki naredni je ''kvalifikacijski'' za Damira Burića, a od postignutih rezultata ovisit će i njegov ostanak na klupi Hajduka. Svjestan je toga i sam, i zbog toga je vjerojatno i bio posebno emotivan na press konferenciji uoči današnjeg ogleda.

- Ako treba poginuti, poginut ću kao nogometni trener... - kazao je Burić na koncu podužeg monologa, iz koga se jasno moglo iščitati njegovo razočaranje situacijom u kojoj se našao, situacijom u kojoj jedan dio navijača, po njemu je to glasna manjina, traži njegovo odstupanje, dok on vjeruje da je napravio sve što je u njegovoj moći i da je iz momčadi koju ima na raspolaganju izvukao maksimum.

No na Burićevu žalost nije u pitanju samo glasna manjina, čaša strpljenja i kod čelnika Hajduka većje puna, i samo se čeka kap da je prelije. Još jedna prilika koju mu je predsjednik Marin Brbić dao nije samo prilika njemu, tim je potezom Brbić i sebi kupio vrijeme kako bi u miru porazgovarao s potencijalnim kandidatima te kako bi se i oni oslobodili obaveza i dodatno pripremili i upoznali momčad.

I ma koliko to bio logičan Brbićev potez, vrijeme će pokazati je li bio i dobar. Teško bi se u ovakvoj atmosferi igrači Hajduka nosili i s tri momčadi iz donjeg dijela ljestvice, a kamo li s tri momčadi s vrha, najprije Osijek na Poljudu, potom u Maksimiru napaljeni Dinamo koji želi golijadom oprati gorčinu poraza iz prvog derbija u Splitu, a onda opet doma s Rijekom koja, kao uostalom i Osijek, traži priključak s vrhom. I sve to Burić i momčad moraju odraditi bez prava na kiks, bez pravog napadača, s mladim Ljubićem na golu, a on se tek u petak priključio momčadi nakon produženja ugovora te Caktašem, Ismajlijem, Simićem, Svatokom, Nejašmićem i Kalikom, šestorkom kojoj prijeti pauza zbog žutih kartona!?

Na Buriću i momčadi je veliki pritisak, navijači iz tri derbija traže barem sedam bodova, a to se u ovakvoj atmosferi, i pogotovo s igrom kakvu prikazuju u zadnje vrijeme, čine nemogućom misijom. No zašto ne vjerovati da je ipak moguće... Uostalom, činjenica je da je Poljud i dalje neosvojiva tvrđava u kojoj Burić drži rekordan učinak od sedam uzastopnih domaćih pobjeda na otvaranju sezone, no isto tako je i činjenica da je od zadnjih pet trenera koji su vodili Hajduka minimalno 14 utakmica, Burić najslabiji po broju osvojenih bodova. Najuspješniji je bio Kopić s 33 osvojena boda, Oreščanin je osvojio 30, Pušnik  i Carrillo po 28, a Burić 27.  

 

Najčitaniji članci