Obavijesti

Sport

Komentari 27

Burton: Ljungberg mi je rekao da je Dinamo baš pravi izbor za mene, a Bale je bolji i od Luke!

Burton: Ljungberg mi je rekao da je Dinamo baš pravi izbor za mene, a Bale je bolji i od Luke!
4

Često sam u kontaktu s izbornikom Walesa Ryanom Giggsom, znam da me prati, a meni je san zaigrati na Europskom prvenstvu. Potres u Zagrebu? Uh, nije mi bilo svejedno, priča Robbie Burton...

VIDEO

Tko je bolji, Gareth Bale ili Luka Modrić? Gareth Bale, pa niste valjda očekivali drugačiji odgovor, haha. A Bale ili Giggs? Uh, teško pitanje, kaže nam Robbie Burton (20), mladi veznjak Dinama.

Pokretanje videa...

Mamić uoči Osijeka 02:05

Prvi Velšanin u povijesti Dinama polako hvata konce u hrvatskom nogometu, iza sebe ima već devet nastupa za ‘modre’, a na europskoj sceni debitirao je u domaćoj pobjedi (1-0) protiv Wolfsbergera.

Zoran Mamić svoju momčad priprema za novi megdan s Austrijancima, a Burton bi i ovoga puta mogao biti trenerova opcija s klupe za završnicu susreta. A kako se Robbie Burton snašao u Zagrebu?

- Zbog cijele situacije s koronom sve je drugačije, nemam još pravo iskustvo grada. U Zagreb sam stigao u veljači, pa je stigla korona, tako da nisam vidio previše od centra grada. Vjerujem da će se brzo sve vratiti sve u normalu pa ću i ja nadoknaditi propušteno. Ali, jako mi se sviđa vaša hrana - kaže nam Robbie Burton, pa dodaje:

- Najveća razlika između hrvatskog i engleskog nogometa? Tereni. Oni su ovdje ipak lošiji u odnosu na one u Engleskoj, to utječe na kvalitetu nogometa. Ali, sviđa mi se što se u Hrvatskoj igra tehnički nogomet.

Utakmice Druge HNL između Hrvatskog dragovoljca i Dinama II

Jeste li u kontaktu s bivšim suigračima iz Arsenala? I s kim se najviše družite iz Dinama?

- U Dinamu najviše vremena provodim s Moharramijem i Lauritsenom, a naravno da sam u stalnom kontaktu s nekadašnjim suigračima iz Arsenala. To je tako u nogometu, svatko odlazi svojim putem, ali prijateljstva ostaju zauvijek.

Prate li se u Walesu vaši nastupi za Dinamo?

- Da, već sam pričao i s izbornikom Walesa Ryanom Giggsom, svi me prate me redovito. Sretni su jer skupljam potrebno iskustvo na seniorskoj razini, kažu mi da nastavim ovako i svi vjerujemo da će nam budućnost donijeti puno lijepih stvari. Moj nastup na Euru sljedeće godine? Uh, to mi je velika želja, sve ću podrediti tome. Samo, trebam puno dobrih utakmica.

Rođeni ste i odrasli u Engleskoj, zašto ste se odlučili za Wales?

- Moj djed dolazi iz Walesa. Ljudi iz Saveza su mi prišli još dok sam bio dječak, pitali me bi li htio igrati za Wales. Odmah sam vidio nevejerojatan ponos u očima svog djeda i zbog toga sam odabrao Wales.

Zagreb: Dinamo predstavio svoje nove igrače

Čime ste se bavili kao dječak, jeste li trenirali i druge sportove?

- Ma oduvijek sam bio u nogometu. Počeo sam trenirati s bratom koji je stariji od mene dvije godine, a imao sam samo tri godine kada sam prvi put otišao na trening. I nisam se više micao iz nogometa.

Pamtite li neki savjet Unaija Emerya ili Fredrika Ljungberga koji su vas trenirali u Arsenalu?

- Da, Fredrik Ljungberg mi je davao puno jako savjeta, a kada sam mu rekao da imam opciju odlaska u Dinamo, odmah mi je poručio kako je to dobra opcija za mene i kako ću u Dinamu sigurno napredovati. Unaija Emerya ipak nisam toliko dugo poznavao da bi pričali o takvim stvarima.

Žalite li što nikada niste upisali i službeni nastup za Arsenal?

- To sam sanjao još kao dijete, ali život nosi svoje. Tko zna, možda jednoga dana i ostvarim taj san, ali sada mi je jedino Dinamo na pameti.

Kako ste proživjeli potres u ožujku? Je ste li već nekada doživjeli nešto slično u životu?

- Uh, bio sam u Zagrebu, živio sam sam i prvi put sam doživio ovakav potres pa mi nije bilo svejedno. I danas vidim radove u središtu grada, pa vjerujem da će sve biti brzo obnovljeno - završio je Robbie Burton, prvi Velšanin u Dinamu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu