Obavijesti

Sport

Komentari 3

Butić United: Mi smo Butići i svi smo ludi za vaterpolom...

Butić United: Mi smo Butići i svi smo ludi za vaterpolom...
1

Od najstarijeg Krešimira do najmlađe Jelene, sva djeca Zorana i Nere Butić igraju vaterpolo, i to jako dobro. Svi su bili ili jesu kapetani timova i odlični su učenici...

VIDEO

Prema zadnjem popisu, u Hrvatskoj živi 585 obitelji sa sedmero djece, no samo je jedna obitelj kojoj svo sedmero djece treniraju i igraju vaterpolo - obitelj Butić iz Splita.

Glava obitelji, Zoran Butić nekad je igrao vaterpolo u POŠK-u, a njegovim su stopama krenuli Krešimir (21), Ivana (19), Zvonimir (17), Domina (15), Domagoj (13), Magdalena (11) i Jelena (9).

- Supruga je profesorica matematike i fizike te jedina nije sportašica, ona brine za sve ostalo - kaže nam tata Zoran Butić, diplomirani inženjer strojarstva u Brodotrogiru.

Krešimir je nedavno iz Mornara prešao u POŠK, Zvonimir i Domagoj su u Mornaru, dok su cure u klubu Bura. I još jedna zanimljivost, svi su odlični učenici uzorna vladanja te svi su bili, ili su još, kapetani svojih timova!

- Željeli smo djecu usmjeriti u kolektivni sport, stoga smo ciljano tražili stan u blizini Poljuda jer su tu manje-više sva borilišta. Krešimir je krenuo mojim stopama i mi smo ga podržali jer je vaterpolo ‘akademski sport’, jako je puno igrača sa završenim fakultetima. A ostali su onda krenuli za njim. I nikad ih nismo vodili na treninge, stariji su vodili mlađe i brinuli o njima - nasmijala se ponosna mama Nera, a otac Zoran pojašnjava tajnu njihove uspješnosti:

- Složni smo, sve radimo skupa i sve funkcionira bez problema. Mi smo vam kao i ostale obitelji, samo su naši ‘mjesečni šopinzi’ jednom tjedno, a kuhamo u nešto većim loncima. Viđamo se samo vikendom, i to ako nema natjecanja, a za Božić imamo veliko pospremanje medalja i pehara, kojima se više ne zna ni broja pa ih čuvam u kancelariji na poslu. A ima ih svih mogućih vrsta.

Osvojili su dosad sve, osim naslova seniorskog prvaka.

- Bili smo prvaci i osvajači Kupa u svim muškim i ženskim kategorijama, s tim da su Ivana i Domina nedavno osvojile seniorski Kup - kaže najstariji Krešimir.

- Brazilac Perone iz Juga bio je najbolji igrač muškog finala s pet golova, dva iz peterca i tri iz igre, a ja sam imala identičan učinak u ženskom finalu – otkrila nam je Ivana, najbolja igračica finala, kojoj najteže padaju treninzi plivanja s majicama:

- Trener Savin ponekad nas natjera u bazen u majicama, da nam bude teže, a imamo i poseban XXL džemper koji je, kad se natopi, težak poput olova!

Domina, kojoj je uzor Maro Joković, otkrila nam je i malu tajnu:

- Braća nam u zamjenu za čišćenje sobe i pravljenje kreveta daju savjete iz vaterpola.

Zvonimir je plivati naučio gotovo istodobno kad i hodati.

- Obožavamo more, svi smo rano naučili plivati, a meni je hobi ronjenje.

Magdalena je naslijedila i mamine gene za matematiku pa često pomaže prijateljima u razredu. Najmlađa Jelena je ljubimica starijih.

- Pospremiti posuđe je njen zadatak, ona jedina zna gdje što stoji u kuhinji. Stalno u kući nosi sestrine štikle i stavlja sjajilo - priča mama.

U slobodno vrijeme Butići igraju na karte ili gledaju filmove, a najdraže im je kad ih “none” pozove na pašticadu i njoke. Ni u čemu ne oskudijevaju, ali i te kako paze na financije.

- Skromni su, ne traže ono što im ne možemo priuštiti, a na putovanja ne kupuju poklone. Samo čokoladu, koju svi obožavaju i magnet za hladnjak, da se zna gdje su sve bili. Hladnjak je pun, ali kako nas je puno, imamo dva - nasmijala se mama Nera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...