Obavijesti

Sport

Komentari 33

Čačić: Mandžukić i Kalinić se slažu, želim da igraju što više

Čačić: Mandžukić i Kalinić se slažu, želim da igraju što više
1

Mi smo i protiv Rusije zadnjih 20-ak minuta igrali 3-5-2, a nitko to nije primjetio. Nije to loše izgledao, dapače. Želim opet probati tu igru s dva napadača, rekao je izbornik Ante Čačić

VIDEO

Hrvatski izbornik Ante Čačić i kapetan nogometne reprezentacije Darijo Srna danas su u Osijeku održali konferenciju za novinare. 

- Nemamo vremena ni za pravi trening. Igramo u srijedu pa odmah u subotu. Treninzi su više rekuperacijski. Ostalo nam je 15 igrača i tri golmana, a to će biti dovoljno za ono što želim vidjeti i provesti - poručio je Čačić i te dodao kako ga ozljeda Ivana Rakitića ne brine:

- Uputit ćemo ga na detaljne preglede, ali naša je liječnička služba optimistična i on će se ubrzo u klubu uključiti u normalan rad. Samim time njegov nastup na El Clasicu nije doveden u pitanje. Njegova ozljeda je mala i radi se o ozljedi lista lijeve noge, parcijalnoj rupturi. Nasreću, Hrvatska je bogata klasnim igračima na njegovoj poziciji. Tu su ModrićKovačić, Brozović i Badelj.

Prva pripremna utakmica igra se u srijedu u Osijeku, a tri dana kasnije 'vatreni' putuju u Mađarsku. Izbornik priznaje kako o Izraelu i ne zna mnogo.

- Malo su nam nepoznati. Promijenili su dosta igrača, a sigurno smo im velik izazov. Učinit će sve da iz Osijeka odu rezultatski neokrznuti. Vrlo su dobri u veznom redu i napadu, a nešto slabiji u zadnjoj liniji.

'I protiv Rusije smo igrali 3-5-2'

Čačić se veseli povratku u Osijek, a otkrio je i da je Hrvatska protiv Rusije igrala u 3-5-2 formaciji.

- I ja sam ovdje kao trener u gradu na Dravi, u Osijeku, bio prije dvadeset godina. Lijepo mi je tu bilo, stekao sam brojne prijatelje. A što se naših reprezentativaca tiče, moram naglasiti da svi oni rado dolaze u ovu sredinu. Uvijek su ovdje toplo primljeni zato im i nije sjesti se u autobus i voziti se tri i pol sata, što im inače i nije običaj - nastavio je hrvatski izbornik pa dodao:

- I na EP-u nam se može pojaviti potreba igre s dva klasična napadača. Moramo sve provjeriti. Mi smo i protiv Rusije zadnjih 20-ak minuta igrali 3-5-2, a nitko to nije primjetio. Nije to loše izgledao, dapače. Želim opet provati tu igru s dva napadača. Mandžukić i Kalinić su pokazali da se dobro slažu i funkcioniraju. Želim da igraju što više jer, iako je prijateljska utakmica, možemo koristiti najviše pet zamjena.

Kapetan Darijo Srna voli igrati u Osijeku. Odgovara mu što u Gradskom vrtu nema toliko pritiska.

- Uvijek nam je lijepo u Slavoniji i Osijeku. Ovdje nema zvižduka kao što ih nigdje ne bi trebalo biti. Želimo bez pritiska napraviti dobar rezultat. Protiv Izraela i onda u idućoj utakmici protiv Mađarske. Za reprezentaciju uvijek imamo snage i motiva. Vjerojatno su oni koji igraju u europskim ligama i malo umorniji, ali ima tu mlađih koji će morati povući. No, kad čujemo himnu zaboravimo na umor - zaključio je kapetan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika