Obavijesti

Sport

Komentari 4

Čak i ako osvoji Wimbledon, Novak će pasti na treće mjesto!?

Čak i ako osvoji Wimbledon, Novak će pasti na treće mjesto!?

Srpski tenisač branit će naslov na Wimbledonu i samim time 2000 bodova koje donosi prvo mjesto u All England Cupu, ali kako se ove godine neće računati za ATP ljestvicu, Novak će ostati bez vrijednih bodova

VIDEO

Novak Đoković (34) bit će jedan od glavnih favorita za osvajanje ovogodišnjeg Wimbledona, no kako god završilo, poslije turnira past će na treće mjesto ATP ljestvice!

Pokretanje videa...

Novak Đoković VIDEO

Rezultat je to odluke koju je donio ATP nakon što je ovaj treći Grand Slam turnir u sezoni zabranio nastup ruskim i bjeloruskim predstavnicima. Udruga teniskih profesionalaca u petak je službeno objavila kako je ukinula bodove za ovogodišnje izdanje Wimbledona. 

To znači da neće biti promjena na ATP ljestvici nakon turnira bez obzira na rezultate tenisača. Na isti potez odlučio se i WTA. Veliki je to udarac na ugled i čast Wimbledona koji se od samog osnutka smatra hramom svjetskog tenisa. A veliki udarac i za Novaka Đokovića koji će ostati bez prvog mjesta. 

ATP Masters 1000 - Italian Open

Srpski tenisač branit će naslov na Wimbledonu i samim time 2000 bodova koje donosi prvo mjesto u All England Cupu, ali kako se ove godine neće računati za ATP ljestvicu, Novak će ostati bez vrijednih bodova i tako pasti na treće mjesto. 

Barem tako pišu strani mediji. No, obzirom kako su bodovi ukinuti, zašto bi tenisači gubili bodove koje su osvojili prošle godine, ako nisu u mogućnosti osvojiti iste? U ovome slučaju, njih se stavlja u nezgodan položaj, pogotovo Đokovića koji će samo zato jer je prošle godine osvojio naslov, ni kriv ni dužan ostati bez prvog mjesta. Jedino logično bilo bi zamrznuti ljestvicu. 

Pomalo ironično, ako se ove tvrdnje obistine i ako odmah oduzmemo bodove, na prvo mjesto zasjest će ruski tenisač Daniil Medvjedev (7.800 bodova) koji nema pravo nastupa na Wimbledonu i koji je prošle godine osvojio tek 180 bodova. Alexander Zverev (6.895) zauzet će drugo mjesto, a Rafael Nadal prošle godine nije nastupao pa ne gubi ništa. 

Upravo je Đoković jedan od tenisača koji je kritizirao organizatore Wimbledona, no nitko nije mogao niti pomisliti da će se ATP odlučiti na ovako rigoroznu mjeru. Propustio je Australian Open, baš kao i američki dio turneje. Po povratku se mučio s formom, izostanak mečeva ostavio je veliki trag na njemu, a prošli tjedan konačno je uhvatio ritam i osvojio Rim. Vratio se u formu na vrijeme, pred sam početak Roland Garrosa gdje će loviti 21. Grand Slam naslov i priliku da se izjednači s Nadalom. Ako se to ostvari, na Wimbledonu će moći postati najuspješniji tenisač svih vremena, ali će zato pasti na treće mjesto na ljestvici. 

ATP Masters 1000 - Madrid Open

Ova odluka mogla bi uzrokovati tektonske poremećaje u teniskom svijetu. Postoji mogućnost da dođe do štrajka najboljih tenisača svijeta kakav se dogodio i u ljeto 1973. Tada su gotovo sva velika teniska imena odlučila preskočiti nastup u Wimbledonu podupirući Nikolu Pilića kojeg je Teniski savez Jugoslavije suspendirao, zbog spora oko nastupa u Davis Cupu.

?okovi? se plasirao u polufinale Serbia Open nakon što je svladao Kecmanovi?a

Bez ATP bodova, Wimbledon zapravo postaje samo vrlo bogata teniska ekshibicija, s nagradnim fondom od 35 milijuna funti. No, za neke je i to glavni motiv.

Natjecanje u All England Clubu počinje 27. lipnja, a tamo nećemo vidjeti drugog tenisača svijeta Danila Medvjedeva, sedmoplasiranog Rubljova, Bjeloruskinje Sabalenku i Azarenku...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše