Natalija Kikalj Vugrinec | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 7

Čakovec se oprašta od hrvatske heroine: Natalija nije odustala od sporta ni nakon teške bolesti

Čakovec se oprašta od hrvatske heroine: Natalija nije odustala od sporta ni nakon teške bolesti

Njezin put ka samome vrhu, zaustavila je teška bolest. Prije dvije godine uhvatila se u koštac s tumorom dojke, no bolest je jednostavno bila jača

VIDEO

Prerano nas je napustila Natalija Kikalj Vugrinec (42), hrvatska streljačka reprezentativka i jedan od najboljih streljačica u Međimurju.

- S golemom tugom i boli opraštamo se od naše Natalije, koja je od prvog trenutka bila dobri duh Kluba - ističu iz Streljačkog kluba ALZAS Čakovec.

Ona je u čakovečki klub stigla 2015. godine i za samo dvije godine postala je jedna od najboljih hrvatskih sportašica u gađanju zračnim pištoljem.

Na Prvenstvu Hrvatske stigla je tako do bronce u disciplini zračni pištolj na 10 metara.

- Bila je vrlo talentirana, ali i jako skromna. Nikad se nije pretjerano isticala, davala si na važnosti. Još sada ne mogu vjerovati da je nema. Još smo svi u velikome šoku - rekao je trener i natjecatelj Marijan Turk iz SK ALZAS.

Njezin put ka samome vrhu, zaustavila je teška bolest. Prije dvije godine uhvatila se u koštac s tumorom dojke, no bolest je jednostavno bila jača.

- Kad se suočila s teškom bolešću, nije odustala od streljaštva. Kad je ponovno stala na vatrenu crtu svi smo bili sretni i radosni, kao i ona sama - dodaje Turk koji ističe da je krajem prošle godine pucala na 3. kolu Hrvatske streljačke lige u Osijeku.

- Bila je uvijek pozitivna, puna elana i nikad nije odustajala. Kad je javila nakon Nove godine da je neće biti neko vrijeme, bili smo zabrinuti, no mislili smo da će vratiti. Nažalost nije bilo tako - dodaje Turk koji je ispričao praktički posljednju anegdotu s Natalijom.

- Kad smo se vozili kući s natjecanja u Osijeku, stali smo na piću. Htio sam platiti pića svima jer je meni rođendan bio u prosincu, no ona je inzistirala da će ona platiti jer je njoj bio u studenom. Tako ja na žalost nisam došao na red za piće - prisjeća se sa sjetom Turk.

Natalija Kikalj Vugrinec, bila je djelatnica Međimurske županije, a iza sebe je ostavila supruga i 19-godišnjeg sina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ibrahimovićev sin potpisao za Milan, Hajduk zapeo za Gambijca iz Grenoblea
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ibrahimovićev sin potpisao za Milan, Hajduk zapeo za Gambijca iz Grenoblea

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Životna priča Rakitića: Ispisao se iz škole s 15, Švicarci prijetili jer je odlučio igrati za Hrvatsku
DOLAZI U HAJDUK

Životna priča Rakitića: Ispisao se iz škole s 15, Švicarci prijetili jer je odlučio igrati za Hrvatsku

Švicarska mu je dala sve, prve korake, ali uvijek je jedna vatra sijala u nama da bi on obukao hrvatski dres. To se nije smjelo javno pričati, ali uvijek je toga bilo u našoj kući, prisjetio se Ivanov otac Luka