Obavijesti

Sport

Komentari 56

Rapsodija u Zaprešiću! Caktaš zabio dva komada i preskočio Marića, golčine Jradija i Andrića

Rapsodija u Zaprešiću! Caktaš zabio dva komada i preskočio Marića, golčine Jradija i Andrića
7

Nogometaši Hajduka pobijedili su Inter u Zaprešiću 4-1. Junak susreta bio je Mijo Caktaš, koji je postigao dva gola i time preskočio Mirka Marića na prvom mjestu ljestvice strijelaca 1. HNL. Golčine su zabijali Jradi i Andrić

Hajduk je jedno od lošijih sezona u povijest okončao pobjedom nad već ispalim Interom, koji je izgubio i 15. utakmicu zaredom u prvenstvu. Utakmica će se pamtiti i po činjenici da je Hajduk svoja prva dva gola zabio s igračem manje.

Rekord po broju uzastopnih poraza u HNL-u drži TŠK, koji je 2002. ispao iz lige sa 16 uzastopnih poraza.

U vrlo slabom prvom dijelu gotovo da nije bilo prilika, tek pokušaj Andrića u 44. minuti kojeg je obranio vratar Posavec, dok je u 39. minuti Caktaš iz blizine pucao pored vrata. 

u 36.kolu 1.HNL sastali se Inter i Hajduk

Caktaš preskočio Marića

U 50. minuti Splićani su ostali s igračem manje nakon isključenja Marija Vuškovića, koji je u samo dvije minute dobio dva žuta kartona, no Hajduk je ipak poveo u 57. minuti kada je veliku pogrešku obrane Intera iskoristio Mijo Caktaš i došao do svog 19. gola u sezoni.  

U 64. minuti Hajduk je povećao vodstvo nakon što je branič Intera Damir Grgić pogodio vlastitu mrežu u pokušaju da očisti ubacivanje Dolčeka. 

U 73. minuti isključen je i igrač Intera Nikola Soldo, a dvije minute kasnije na asistenciju Jaira Caktaš dolazi do svog 20.gola, čime je na ljestvici strijelaca preskočio Marića iz Osijeka. 

u 36.kolu 1.HNL sastali se Inter i Hajduk

U sudačkoj nadoknadi Jradi je s 20 metara pogodio za 4-0. Lažnjakom je krasno poslao čuvara u prazno, namjestio se na lijevu nogu pa fantastično pogodio kut Hadžikićeva gola. Počasni gol za Inter dao je Komnen Andrić iz slobodnog udarca. Silovito je tukao od stative u gol.

Hajduk je sezonu okončao kao peti s 60 bodova, 20 manje od prvaka Dinama, dok je Inter zadnji sa samo 17 bodova.  

u 36.kolu 1.HNL sastali se Inter i Hajduk

Susret se igrao na ŠRC Zaprešić, a sudio je Jović iz Zagreba. 

Strijelci: 0-1 Caktaš (57), 0-2 Grgić (64ag), 0-3 Caktaš (75), 0-4 Jradi (90+2), 1-4 Andrić (90+4). 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL 36. KOLO 18:55 , Zaprešić
Inter
Andrić 94'
1 : 4
Hajduk
Caktaš 57', 75', Grgić 64' (AG), Jradi 92'
Sortiranje događaja
KRAJ UTAKMICE

Nogometaši Hajduka pobijedili su Inter 4-1. Dva gola zabio je Mijo Caktaš te je izbio na prvo mjesto ljestvice strijelaca 1. HNL. Golčine su postigli i Jradi te Interov Komnen Andrić.

90' + 4

Fenomenalan gol zabio je Komnen Andrić iz slobodnjaka u zadnjoj minuti sučeve nadoknade. Pucao je u desni kut, Posavec se ispružio koliko je dug i širok, ali lopta se od stative zakoprcala u mreži. Bio je to snažan udarac!

90' + 2

Kakva golčina! Fenomenalno je Jairo odigrao za Bassela Jradija, Libanonac se lažnjakom oslobodio čuvara, pucao lijevom nogom u donji desni kut Hadžikićeva gola i ušlo je to za 4-0.

90'

Tri minute sudačke nadoknade pokazao je Fran Jović.

90'

Pritišće Inter, pokušava "div iz predgrađa" doći do oproštajnog gola u 1. HNL. Pucao je Komnen Andrić s 20-ak metara, ali otišlo je to preko gola. Ranije se Andrić uhvatio za koljeno, ne izgleda dobro.

Komentari 56