Obavijesti

Sport

Komentari 134

Budimir: Rebić? Šteta što nismo bili mudriji dok je bio izvan igre

Budimir: Rebić? Šteta što nismo bili mudriji dok je bio izvan igre

Stoper Marseillea cijelu se utakmicu hrvao s Álvarom Moratom i, smatra, odigrao je dobro. 'Ovo mi je bila jedna od boljih igara, pokazao sam da se na mene može računati', rekao je Duje

VIDEO

Duje Ćaleta-Car upao je u početni sastav Hrvatske nakon kartona Dejana Lovrena i odigrao svih 120 minuta u porazu od Španjolske 5-3 u osmini finala Eura u Kopenhagenu.

POGLEDAJTE VIDEO: Tuga nakon ispadanja s Eura

Pokretanje videa...

Izgubili od Španjolske 5:3, reakcije navijača 01:08

- Tuga velika, na 3-3 smo imali mrtvaca, na 5-3 priliku da se vratimo. Lijepo smo se vratili nakon 1-3, ali primili smo glupe golove. Falilo nam je malo snage za preokret. Možemo biti ponosni, dali smo sve od sebe protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu koja drži posjed i umara protivnike. Borili smo se kao lavovi. Eto, falio nam je još taj jedan, mali korak - rekao je stoper "vatrenih".

Hrvatska ni u četvrtom pokušaju na europskim prvenstvima nije pobijedila u nokaut-fazi.

- Nismo imali sreće sa ždrijebom. Prošli put Portugal, sad Španjolska. Da smo išli na Švedsku, možda bi bilo bolje. Na ovakvom natjecanju treba proći jednog velikog protivnika da bi se otišlo daleko. Falilo nam je malo, bili smo blizu. Žao nam je svima. Da smo poveli u produžetku, teško bi se oni vratili... Malo smo pali i fizički, teško se bilo vratiti dok oni drže posjed. Naš pritisak nije bio tako dobar kao ranije - rekao je igrač Marseillea.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska

Morata je zabio gol, ali većim dijelom utakmice nije bio opasan.

- Imali smo dobar obračun. Dobio sam dosta udaraca, ali i on je. Zadovoljan sam kako sam odigrao, jedna od mojih boljih igara. Pokazao sam da mi je tu mjesto i da se može računati na mene - zaključio je Ćaleta-Car.

Josip Juranović i drugu je utakmicu zaredom dobio prednost ispred Vrsaljka.

- Mislim da možemo biti ponosni na sebe, u zadnjih 20 minuta smo im uzeli loptu, zabili smo im dva gola. Ali iz naših pogrešaka su pala dva gola u produžetcima. 

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

Imate li dojam da ste bili blizu?

- Kramarić je imao najbolju šansu, na žalost, golman je obranio. Da je zabio, sve bi bilo drugačije. Ali nećemo tugovati, idemo dalje. 

Kakva je atmosfera u svlačionici?

- A, kakva bi bila, teško nam je svima, ali iz poraza se mora naučiti neke stvari i popraviti ih. Jesam li zadovoljan igrom? Mislim da bi na to pitanje trebali drugi odgovarati. Za mene je momčad ispred svakog pojedinca. 

Budućnost reprezentacije?

- Ja mislim da je svijetla, tako svi kažu. Ako se držimo na okupu, vjerujem da možemo napraviti dobre stvari. Zahvaljujem se i svim navijačima, nevjerojatna je bila atmosfera od prve do zadnje minute, kad čuješ da te netko bodri iza leđa, nevjerojatan je to osjećaj, i ja im se zahvaljujem.

Ante Budimir imao je najbolju priliku na početku drugog produžetka, ali nije pogodio.

- Naš povratak govori nešto o ovoj momčadi. Možemo biti ponosni na to. Teško je kada osjetiš da si bio tu, blizu. 

- Ante je imao problem s kopačkama. Imali smo gol aut. Žao mi je što u tom trenutku nismo bili malo mudriji, što nismo malo pričekali, vidjeli da je Ante vani. Šteta. Međutim, ne trebamo tražiti alibije.

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

Navijači?

- Možemo svi skupa biti ponosni, još jednom smo pokazali tko su Hrvati. Stadion je bio naš. Uz tek mali dio Španjolaca. Prekrasno je opet bilo vidjeti nogomet s navijačima. Jako mi je žao zbog njih, osjećali smo se kao da igramo kući.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica