Obavijesti

Sport

Komentari 9

Šibenik doveo bivšeg kapetana Hajduka na klupu. U priopćenju su se narugali splitskom klubu

Šibenik doveo bivšeg kapetana Hajduka na klupu. U priopćenju su se narugali splitskom klubu

Carević je posljednji trenerski angažman imao u slovenskoj Krki. Imao je niz od 24 utakmice bez poraza. Klub je napustio zbog 'manjka ambicije', budući da Krka nije zatražila licenciju za prvu slovensku ligu

VIDEO

Šibenik je prošle sezone ispao u drugi rang hrvatskog nogometa. S klubom se razišao Damir Čanadi (53), a kao novi trener ustoličen je Mario Carević (41).

POGLEDAJTE VIDEO: Posljednja utakmica u Gradskom vrtu

Pokretanje videa...

osijek 01:16

Carević je igračku karijeru počeo u Hajduku kao lijevo krilo, kasnije se profilirao kao veznjak...

Osvojio je s 'bilima' dva prvenstva i Kup. Igrao je još za saudijski Al-Ittihad, njemački Stuttgart, belgijske Lokeren i KV Kortrijk, izraelski Maccabi (Petach Tikva) i slovensku Krku iz Novog Mesta. Ima i jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju.

Kao trener, najprije je bio asistent u Krki i Hajduku, potom je vodio Hrvatski dragovoljac, Rudeš, Varaždin, Krku. S Krkom je u drugom rangu slovenskog nogometa radio sjajne stvari. Imao je niz od 24 utakmice bez poraza. 

Carević je otišao iz slovenskog kluba zbog 'očitog manjka ambicije i jako ograničenih okolnosti rada'. Klub nije mogao dobiti licenciju za prvu ligu.

Šibenik se oglasio priopćenjem.

"Klupu prve momčadi HNK Šibenik s današnjim danom preuzima gospodin Mario Carević.

Mario Carević bivši poznati igrač i hrvatski reprezentativac u bogatoj igračkoj karijeri zaigrao je u velikim domaćim i inozemnim klubovima od kojih ističemo VfB Stuttgart, KSC Lokeren, NK Krka…

Nakon završene igračke karijere posvetio se trenerskoj tijekom koje je uspješno vodio veliki broj hrvatskih klubova poput NK Varaždin, NK Rudeš, NK Hrvatski dragovoljac, a posljednji trenerski angažman imao je u Sloveniji gdje je bio glavni trener prve momčadi NK Krka.

Također, Carević je i član stožera U-20 Hrvatske nogometne reprezentacije.

Uz gospodina Carevića, stožeru Narančastih pridružuju se gospodin Dario Grabučić kao pomoćni trener, te gospodin Ivan Matovina kao analitičar.

Mariju i njegovom stručnom stožeru želimo toplu dobrodošlicu na Šubićevac, te se nadamo kako ćemo zajedničkim snagama ostvariti zapažene rezultate s naglaskom na povratak u SuperSport HNL već sljedeće sezone.

Prozivka prve momčadi I početka priprema bit će 3. srpnja 2023.godine na Šubićevcu kada će se novi trener gospodin Carević i njegov stručni stožer predstaviti igračima i javnosti".

Šibenik u priopćenju nije naveo da je Carević igrao za Hajduk, za koji je odigrao najviše utakmica u karijeri, 107, i bio njegov kapetan. Slučajno ili ne, procijenite sami.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku