Sport

Komentari 1

Čarolija u Parizu: Otvaranje OI 2024. održat će se na rijeci Seini

Čarolija u Parizu: Otvaranje OI 2024. održat će se na rijeci Seini

Otvaranje Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine po prvi puta se neće održati na stadionu. Organizatoru su predvidjeli da se svečani mimohod održi tako da se delegacije ukrcaju na oko 200 brodova

Organizacijski odbor Olimpijskih igara u Parizu 2024. u ponedjeljak je potvrdio projekt za dosad neviđenu ceremoniju otvaranja, koja se po prvi puta neće održati na stadionu nego na rijeci Seini, u samom središtu grada.

Organizatori su predvidjeli da se svečani mimohod zemalja-sudionica održi tako da se delegacije ukrcaju na oko 200 brodova, koji će ploviti Seinom u u dužini od oko šest kilometara, između mostova Pont d'Austerlitza i Pont d'Iéna, u samom srcu Pariza.

Završetak ceremonije očekuje se na Trgu Trocaderu, velikom prostoru u sjeni Eifellovog tornja.

Visualisation of the 2024 Paris Olympic Games opening ceremony

Organizatori najavljuju oko 600.000 gledatelja, oni uz Seinu bit će na montažnim tribinama i morat će plaćati ulaznicu, dok će na Trocaderu gledatelji imati besplatan pristup ceremoniji.

S obzirom na veliki rizik od terorističkog napada, franuske vlasti odgovorne za sigurnost, doznaju francuski listovi, željele bi ograničiti broj gledatelja na 250.000 ljudi, dok organizatori i pariška općina ciljaju na predstavu otvorenu za čak dva milijuna ljudi.

Visualisation of the 2024 Paris Olympic Games opening ceremony Visualisation of the 2024 Paris Olympic Games opening ceremony

Najčitaniji članci