Obavijesti

Sport

Komentari 5

Cassano: Najveći sam propali talent, sve sam upropastio...

Cassano: Najveći sam propali talent, sve sam upropastio...
1

Najviše žalim jer nisam najbolje iskoristio priliku u najvećem klubu u povijesti, s 23 godine suigrači su mi bili Zinedine Zidane i Ronaldo. Upropastio sam veliku priliku, kaže bivši talijanski nogometaš...

VIDEO

Imam lijepe uspomene na Antonija Cassana (37). Da je bio malo profesionalniji bio bi među najboljim igračima na svijetu. Bio je izuzetan talent. Pa Cassano je radio stvari koje nisam vidio ni kod Lea Messija s kojim sam igrao u reprezentaciji. Tim riječima je bivši argentinski stoper i nogometaš Dinama Leandro Cufré opisao nestašnog nogometaša Antonija Cassana. 

Cassano je bio jedan od talentiranijih nogometaša u svoje vrijeme. U Romi je žario i palio od 2001. do 2006. godine i otišao u Real Madrid. E tu su se mnogi zapitali što bi bilo da nije otišao na Santiago Bernabeu koji je tada bio krcat zvijezdama. Nije se snašao i već s 24 godine bilo je jasno da neće do kraja ispuniti svoj potencijal. 

ITA, UEFA EURO 2012, EMQ, Italien vs Nordirland

Nije jedan od onih nogometaša koji je volio izlaziti u noćne klubove i rasipati svoj novac. Imao je eksplozivni karakter koji bi planuo u sekundi. Ako mu nešto nije bilo po volji, on je protestirao i napravio onako kako on misli da valja. Upravo taj divlji, mediteranski temperament nije mu dopustio da postane jedan od najboljih. Svađao se sa svima pa i sa samim sobom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Karijeru je prekidao čak triput, a posebno je upečatljiva ostala njegova posljednja etapa u Veroni. Potpisao je za njih u srpnju 2017. godine, a onda osam dana kasnije odlučio kako je njegovo nogometno vrijeme ipak završilo te je objavio kraj karijere. Ipak, četiri sata nakon toga se predomislio, trenirao normalno s klubom pa onda za šest dana ipak raskinuo ugovor i otišao u mirovinu.

Reuters/Pixsell

Rekli bismo najprikladniji kraj karijere za Cassana čija je karijera bila prožeta skandalima. Ipak, talijanski napadač se opametio nakon toliko vremena i shvatio je da je sve upropastio. 

- Najveći sam propali talent posljednjih godina. Sve sam upropastio. Jedno je mijenjati se, a drugo ne trenirati, sve vrijeđati i svađati se od jutra do mraka. Kao divlji genij koji krši pravila možeš doći samo do određene razine, a ja sam previše puta prešao liniju.

Cassano kaže da se promijenio. A veliku ulogu u tome imaju njegova djeca i supruga.

- Djeca te promijene. Da sam imao djecu s 20, naučio bih ih samo krivim lekcijama. Unaprijedio sam se i to mogu zahvaliti prije svih svojoj supruzi. Jako sam ponosan što je uz mene.

PIXSELL

Karijeru je započeo u Bariju pa je došao u Romu. A onda jedna od najvećih pozornica što vam nogomet može dati.

- Najviše žalim jer nisam najbolje iskoristio priliku u najvećem klubu u povijesti, s 23 godine suigrači su mi bili Zinedine Zidane i Ronaldo. Upropastio sam veliku priliku. Trebao sam zauzeti mjesto Luisa Figa i Michaela Owena. Bio sam dobar, ali sam uzrokovao katastrofu za katastrofom. Kasnije je stigao Capello, zabio sam dva gola u tri utakmice i završio na klupi u četvrtoj. Poludio sam na to, a kad ne poštuješ Capella, on te izbaci iz momčadi.

Spas je pronašao u Sampdoriji, a onda igrao i za najveće talijanske klubove Milan i Inter. Igrao je i u Parmi, Sampdoriji, a karijeru završio u Veroni. Za koju nije skupio nijedan nastup. A takav potencijal je bio...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi