Obavijesti

Sport

Komentari 8

Cecu Kitić korona zaustavila u Tuzli: Sada pomaže roditeljima

Srbijanska je rukometašica u veljači došla u posjetu majci i ocu, ali ju je zatekla pandemija korona virusa, pa se nije mogla vratiti u Beograd. Kako se zatvorila granica između BiH i Srbije, Kitić je morala  ostati u Tuzli

VIDEO

Ponajbolja svjetska rukometašica svih vremena Svetlana Kitić već dva mjeseca u Tuzli pomaže svoje roditelje Ivku i Duška, koji se zbog mjera zabrane kretanja za starije osobe iznad 65 godina u BiH nalaze u kućnoj izolaciji.

Srbijanska je rukometašica u veljači došla u posjetu majci i ocu, ali ju je zatekla pandemija korona virusa, pa se nije mogla vratiti u Beograd. Kako se zatvorila granica između BiH i Srbije, Kitić je nenadano morala  ostati u Tuzli.

- Tu sam kod roditelja, koji su stari i boležljivi. Mami je 78, a tati 84 godine, treba im pomoći, poglavito u ovo vrijeme izolacije za starije osobe - kazala je u utorak za sarajevski portal Klix.ba  legendarna rukometašica, koja je rođena u Tuzli prije 60 godina, gdje je i počela igrati rukomet. 

U rodnome gradu Ceca Kitić će ostati dok se ne otvore granice. 

- Zasad smo tu gdje jesmo. Osim roditelja imam u Tuzli još rodbine, ali i prijatelja s kojima, zbog pandemije korona virusa, kontaktiram uglavnom telefonom.

U beogradskom Radničkom Kitić je ostvarila blistavu karijeru, triput je osvajala naslov prvakinja Europe, a ima i trofej europskoga Kupa kupova s tim klubom.

S reprezentacijom bivše države ima brončanu medalju sa Svjetskog prvenstva u Mađarskoj 1982. godine, kao i dvije medalje s olimpijskih igara, srebro iz Moskve 1980. godine te zlato iz Los Angelesa 1984. godine. Najboljom rukometašicom svijeta svih vremena proglašena je 2010. godine.

Ceca Kitić igrala je za tri reprezentacije - najprije za Jugoslaviju, a poslije raspada za Srbiju te za BiH. Jedno vrijeme obnašala je dužnost direktorice ženske reprezentacije BiH. (dk)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju