Obavijesti

Sport

Komentari 3

Cedevita je izgubila u Istanbulu iako je vodila veći dio susreta

Cedevita je  izgubila u Istanbulu iako je vodila veći dio susreta
1

Cedevita je u 11. kolu TOP 16 Eurolige izgubila na gostovanju kod Efesa u Istanbulu 76-80 (28-20, 8-14, 18-19, 22-27). Četvrtfinale je sad i teoretski nemoguće

VIDEO

U četvrtom međusobnom ogledu protiv Anadolu Efesa ove sezone Cedevita je po treći put izgubila iako je vodila većim dijelom susreta, a konačnih četiri poena razlike najveća je prednost koju je domaći sastav imao u utakmici.

Cedevita je napadački sjajno krenula u utakmicu, te nakon prvih 10 minuta vodila sa 28-20 ponajviše zahvaljujući izvrsnoj dionici Nemanje Gordića koji je ubacio 13 koševa uz stopostotni šut 3-3 za tricu i 2-2 za dvicu.

No, u drugoj četvrtini Gordić je preselio na klupu, a Jacob Pullen i Fran Pilepić nisu bili raspoloženi, pa je Cedevita u tom razdoblju igre ubacila tek osam poena. Ipak, turski sastav nije to znao iskoristiti, pa se na odmor otišlo s vodstvom hrvatskog prvaka od 36-34.

Drugo je poluvrijeme vrhunski otvorio Marko Arapović koji je bio najzaslužniji za seriju Cedevite 10-2 kojom se odvojila na 10 razlike (46-36). Nažalost, uslijedilo je novo razdoblje loše igre u napadu, pa je Anadolu Efes uzvratio svojom serijom 17-4 kojom je poveo 53-50. Ipak, Cedevita se nije predavala, ostala je u rezultatskom priključku sve do kraja, a 15 sekundi prije isteka vremena imala je i napad kod rezultata 76-75 za Anadolu Efes.

No, ta je akcija završila neslavno jer je White uputio sumnjivo dodvavanje za Bilana koje je turski sastav presjekao, a potom sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja stigao do pobjede.

Arapović i Gordić ubacili su po 16 koševa za Cedevitu, Miro Bilan je dodao 14, dok je najefikasniji kod Anadolu Efesa bio Thomas Heurtel sa 19 poena.

Hrvatski reprezentativac u dresu turskog predstavnika Dario Šarić igrao je 23 minute i postigao 12 poena (šut za dva 3-7, trica 2-4) uz pet skokova i dvije asistencije.

Nakon 11 kola Cedevita je posljednja na ljestvici s omjerom pobjeda i poraza 2-9, dok je Anadolu Efes s omjerom 5-6 ostao u igri za prolazak u četvrtfinale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...