Obavijesti

Sport

Komentari 218

Zvezda se žali zbog Vukovara, stigao je i odgovor iz Cedevite

Zvezda se žali zbog Vukovara, stigao je i odgovor iz Cedevite
1

Cedevita protiv Zvezde igra za obnovu Vukovarskog vodotornja. Srpski klub je sve prijavio Euroligi, a iz Cedevite odgovaraju kako su već dobili odobrenje

VIDEO

Utakmica je dobrotvorna i riječ je o sportu, a ne politici. Slučajno se dogodilo da je to baš protiv Crvene zvezde, rekao je direktor Cedevite Davor Užbinec. 

Cedevita je tako odgovorila na smiješne najave iz Srbije o prijavi Euroligi jer, zamislite "skandala", prihod od ulaznica ide za Vukovarski vodotoranj. Cedevita je obavijestila Euroligu o humanitarnom karakteru utakmice i to im je odobreno, piše HRT.

Predsjednik Zvezde Nebojša Čović rekao je kako je obavijestio Euroligu da Cedevita sav prihod od prodaje ulaznica donira za obnovu Vukovarskog vodotornja, simbola Grada heroja i podsjetnika na četničko razaranje hrvatskog grada. 

Čoviću je to nenormalno. 

- Kad se vidi od koga dolazi i koliko Hrvati imaju frustracija od Srbije i Zvezde, onda me to i ne čudi. Ovo se nikad u povijesti nije dogodilo - rekao je Nebojša Čović, koji nije bio tako glasan kad su Zvezdini navijači protiv Cedevite imali pravi četnički dernek i slavljenje ratnih zločinaca, o čemu smo već pisali.

I Zvezdini navijači doprinose obnovi Vodotornja

Predsjednik Zvezde najavio je i kako će u Zagrebu biti od 500 do 1000 navijača Zvezde. I oni će dati svoj doprinos obnovi vukovarskog vodotornja jer je Cedevita najavila kako neće biti besplatnih ulaznica u prodaji.

Čak će i igrači morati kupiti karte zbog humanitarnog karaktera utakmice.

- Cedevita je uvijek bila iznad politike, a imamo odličnu suradnju s Gradom Vukovarom. Još smo ranije odlučili da ćemo jednu utakmicu odigrati u dobrotvorne svrhe. Poklopilo se da je akcija kad nam stiže Zvezda, a isto tako to je mogla biti utakmica i protiv nekog drugog kluba. Želimo napraviti dobru stvar, a sa Zvezdom imamo dobre odnose. Na utakmici Eurolige u Beogradu nije bilo tako dobro, navijači su nas vnacionalno vrijeđali, ali mi njih nismo ovdje tako dočekali - dodao je Užbinec.

"Nas politika ne zanima, to zanima gospodina iz Zvezde"

Trener Cedevite Veljko Mršić ne opterećuje se previše izjavama iz Beograda.

- Utakmica nema rezultatski značaj, ali svaki susret između ove dvije momčadi je derbi. Nas politika ne zanima, to zanima gospodina iz Zvezde.

- Mi smo na terenu, utakmica je humanitarna, a cilj obnove simbola hrvatskog otpora je hvalevrijedan - rekao je Veljko Mršić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 218
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'