Obavijesti

Sport

Komentari 2

Cedevita pokleknula u Zagrebu, u sljedećoj fazi stiže Partizan!?

Cedevita pokleknula u Zagrebu, u sljedećoj fazi stiže Partizan!?
1

Cedevita je već odavno osigurala plasman u sljedeću, Top 16 fazu Eurokupa, a bit će smještena u skupinu H. Ovom pobjedom i Tofaš je ostao u igri za plasman u Top 16

VIDEO

Košarkaši Cedevite poraženi su na domaćem terenu od turskog Tofaša sa 96-92 (26-23, 24-14, 23-34, 23-21), čime su gosti ostali u igri za plasman u Top 16, što je hrvatski prvak osigurao već prije dva kola osvojivši treće mjesto u skupini B.

Kod Cedevite je najefikasniji bio Elgin Cook sa 32 koša, Jacob Pullen je ubacio 16, a Filip Krušlin 14 poena. Strijelce Tofaša predvodili su Diante Garrett sa 20 i Yigit Arslan sa 18 koševa.

Cedevita je u prvom poluvremenu imala samo jednog raspoloženog napadača, Elgina Cooka, koji je ubacio 21 od 37 koševa domaće momčadi. Turska momčad je, s druge stane, imala šestoricu košarkaša koji su ubacili barem jednu tricu. Tako je Tofaš tijekom prvog poluvremena došao do najvećih +15 (28-43), a na odmor su gosti otišli s 13 koševa viška (37-50).

U nastavku je Cook dobio društvo pa je Cedevita za nešto više od četiri minute igre u drugom poluvremenu svela prednost Tofaša na samo dva poena (55-57). U 28. minuti, kad je Cook pogodio tricu, Cedevita je došla do prvog vodstva (67-65) nakon punih 20 minuta. Cedevita je u trećoj četvrtini ubacila čak 34 koša, ali Tofaš je ipak ušao u posljednju četvrtinu s minimalnom prednošću (71-73).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do posljednje četvrtine samozatajni Jacob Pullen počeo je pogađati iz svih pozicija i zahvaljujući njegovom buđenju Cedevita je u 35. minuti imala +7 (86-79). No, tada je nastupila stvaralačka stanka kod domaće momčadi. Do kraja utakmice još je samo Cook uspio ubaciti iz igre, dok je Tofaš na krilima Garretta i Arslana kreirao preokret te na kraju slavio sa 96-92.

Tofašu ta pobjeda donosi nadu da će osvojiti četvrto mjesto u skupini B, a da bi se to dogodilo Turci trebaju pomoć poljske Gdynije koja bi u srijedu trebala slaviti na gostovanju kod Limogesa. U srijedu će Alba i Lokomotiv u Berlinu igrati za prvo mjesto koje će osvojiti pobjednik tog dvoboja. 

Cedevita je već odavno osigurala plasman u sljedeću, Top 16 fazu Eurokupa, u kojoj će hrvatski prvak biti smješten u skupinu H. Zasada je poznato da će uz Cedevitu u toj skupini biti ruski Uniks Kazanj i španjolska MoraBanc Andorra, a u srijedu će biti poznato tko će biti četvrtoplasirana momčad u skupini C, za što konkuriraju ruski Zenit, beogradski Partizan i Turk Telekom. Zenit je sigurni sudionik Top 16, a Partizanu je potrebna pobjeda od najmanje dva razlike nad Turk Telekomom u Beogradu.

Eurokup, skupina B - 10. kolo

Cedevita - Tofaš        92-96
Alba - Lokomotiv        (sri, 20.15)
Limoges - Gdynia        (sri, 20.30)

Ljestvica

1. Lokomotiv Kubanj   9    8    1    755:675    
2. Alba Berlin        9    7    2    801:743    
3. Cedevita          10    5    5    853:831    
4. Tofaš             10    4    6    891:908  
--------------------------------------------
5. Limoges            9    3    6    715:759    
6. Gdynia             9    1    8    668:767 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka