Obavijesti

Sport

Komentari 7

Cedevita razbila Jolly i osvojila Krešin kup četvrti put zaredom

Cedevita razbila Jolly i osvojila Krešin kup četvrti put zaredom
1

Svi su nam davali ulogu favorita. Dečki su odradili posao koji su trebali, pokazali smo lijepu košarku u ovom finalu, rekao je Veljko Mršić nakon trijumfa u finalu Kupa Krešimira Ćosića

VIDEO

Košarkaši Cedevite četvrti put zaredom, a peti u posljednjih šest godina osvojili Kup "Krešimir Ćosić". Oni su u finalu završnog turnira u Šibeniku svladali jednog od domaćina Jolly JBS 102-66 (30-17, 18-14, 25-25, 29-10).

Cedevita je tijekom ovoga tjedna u Šibeniku pokazala kako je trenutačno uvjerljivo najbolja hrvatska momčad, od samoga početka finalnog dvoboja bilo je jasno kako Jolly ne može pratiti visoki ritam kojega je nametnuo zagrebački sastav.

- Ostvarili smo ono što smo željeli, svi su nam davali ulogu favorita. Dečki su odradili posao koji su trebali, pokazali smo lijepu košarku u ovom finalu. Mislim da su gledatelji mogli uživati u našoj igri i u cijelom turniru ovih dana u Šibeniku - rekao je trener Zagrepčana Veljko Mršić za HRT.

Miro Bilan i Karlo Žganec dominirali su pod obručima u prvih 10 minuta, Bilan je postigao sedam koševa uz pet skokova, a Žganec pet poena uz šest skokova u prvoj četvrtini. Usto su igrači vanjske linije pogodili četiri od prvih šest šutova za tricu pa je Cedevita već nakon prvih 10 minuta vodila 30-17.

S druge strane, u šibenskom sastavu odlično je krenuo Michaelyn Scott sa sedam poena, ali se vrlo brzo ugasio, dok su junaci polufinalne pobjede protiv Cibone u petak Novačić i Bilinovac u potpunosti zaustavljeni. Obojica nisu postigla niti jedan poen.

U drugoj četvrtini su Begić i Arapović nastavili gdje su Bilan i Žganec stali pa je četiri minute prije poluvremena već bilo i 20 razlike (44-24) i pitanje pobjednika je bilo odlučeno.

Početkom nastavka Cedevita je svoju prednost podigla i na 23 razlike (58-35) prije no što je došlo do manjeg opuštanja što je s nekoliko koševa najbolje iskoristio Brandon Penn i Šibenik je ponovno smanjio na manje od 20 razlike.

No četvrtu je četvrtinu Cedevita otvorila serijom 11-0 kojom je pobjegla na 84-58, da bi potom i pričuvni igrači hrvatskog prvaka nastavili podizati prednost do najvećih 37 razlike (102-65) u posljednjoj minuti.

Ryan Boatright sa 16 i Marko Tomas s 15 koševa bili su najefikasniji kod Cedevite, dok su Michaelyn Scott i Bruno Markulin sa po 13 ubačaja bili prvi strijelci Jollyja.

- Izvrsna četiri dana. Dobar turnir, dobra organizacija. Šteta što je bila ovakva utakmica, rekao bih da su se domaćini ispuhali i platili su danak neigranju ovakvih utakmica u kratkom periodu. Nemamo vremena za prevelike proslave, slijedi nam nova utakmica za nekoliko dana - kazao je Tomas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba