Obavijesti

Sport

Komentari 5

Cedevita se vratila! Budućnost pala poslije sjajne serije 22-0

Cedevita se vratila! Budućnost pala poslije sjajne serije 22-0
3

Cedevita je izjednačila na 1-1 puno lakše nego što se očekivalo. Fantastičan šut za tricu slomio je Podgoričane, Cherry je bio izvrstan nakon što je u Podgorici promašio dva bacanja za pobjedu...

VIDEO

Nakon malo nervoznijeg početka Cedevite, ponajviše gdje ih nije baš išao šut, Budućnost je došla do prednosti od 17-10. No, nakon toga kreće blitzkrieg "Vitamina" gdje su na krilima fantastičnog Nicholsa sa serijom od čak 22-0 došli do prednosti od 32-17.

Ekipa Budućnosti je čak četiri i pol minute bila bez koša u drugoj četvrtini. Cedevita je rutinski privela prvo poluvrijeme kraju vodstvom  44-33.

Većim dijelom treće četvrtine, Budućnost nije prilazila domaćinima na manje od deset koševa razlike, najviše zahvaljujući sjajnoj obrani ekipe Jure Zdovca. Na kraju treće četvrtine vidjeli smo pravu majstoriju Gibsona kada je sa pola terena pogodio tricu sa zvukom sirene i smanjio na minus devet.

VIDEO

Početkom zadnje četvrtine, Cedevita nije dala gostima da se približe. No, dvije minute prije kraja, koševima Landryja Budućnost dolazi na samo minus pet, ali Markota je zabio iz skoka u napadu i tu je bio kraj. Najbolji je bio Demetrius Nichols s 25 koševa (trica 5/7), Krušlin 13, Ukić i Cherry 10, s tim da je svih deset igrača koji su igrali zabilo barem koš. Gibson je zabio 20 za Podgoričane. 

- Čestitam Cedeviti, pokazali su jedan fizički odgovor na greške koje smo radili u napadu. Mislim da smo morali biti čvršći jer je takav bio kriterij suđenja te smo morali biti konkretniji u završnicama. Vrlo sam ponosan što smo se vratili iz minus 18 te sam sa te strane jako zadovoljan. Probat ćemo da budemo puno čvršći u Podgorici. Ramljak je bio impresivan, te mislim da su on i Nichols riješili ovu utakmicu - rekao je trener Budućnost Voli, Aleksandar Džikić

- Čestitam momcima na pobjedi. Malo se vidjela ta nervoza u početku, gdje smo bili loši u obrani. Treću smo počeli kako treba. Da je Krušlin pogodio u zadnjoj četvrtini oba slobodna bacanja lakše bi utakmicu priveli kraju, no ovako se utakmica zagustila. No, na kraju smo se izvukli i pobijedili. Prvu utakmicu smo izgubili jer nismo imali obranu, danas smo pobijedili zbog obrane. U nekim periodima nam je napad trpio zbog dobre obrane, sto je jasno. Dobili smo i to je najbitnije. Za sljedeću utakmicu se moramo mentalno pripremiti - zaključio je trener Cedevite Jure Zdovc nakon pobjede.

Odlučujuća utakmica u seriji koja se igra na dvije pobjede, igra se na Uskrs, 1. travnja. Pobjednik ovog polufinalnog para će u finalu snage odmjeriti sa pobjednikom iz susreta Crvena Zvezda - Mornar Bar.

Iznenađenje u Baru

Košarkaši Mornara izborili su odlučujuću, treću utakmicu polufinala doigravanja regionalne ABA lige nakon što su u Baru pobijedili Crvenu zvezdu 88-84 i tako izjednačili na 1-1.

Bila je to prva pobjeda crnogorskog sastava nakon pet uzastopnih poraza od Crvene zvezde.

Mornar je bio bolji veći dio utakmice, no u samoj završnici je umalo prosuo čak 14 koševa viška. Domaćin je nakon prve četvrtine vodio devet razlike (30-21), na poluvremenu je imao +3 (48-45),  a na kraju treće četvrtine pet koševa prednosti (69-64). Kada je Mornar četiri minute prije kraja poveo sa 14 koševa viška (84-70) činilo se kako je pitanje pobjednika razriješeno. No gosti su serijom 11-1 smanjili na 85-81, a 30 sekundi prije kraja i na minus tri (87-84). Ipak, više od toga nije išlo i Mornar je izborio neočekivanu pobjedu. 

Domaćine su do slavlja predvodili Nemanja Vranješ sa 29 koševa, te Derek Ryan Needham sa 28 koševa i pet asistencija. Kod Crvene zvezde najefikasniji su bili Dejan Davidvac sa 14, te Ognjen Dobrić i Alen Omić sa po 11 koševa. 

Odlučujuća, treća utakmica je 2. travnja u Beogradu.

I u drugom polufinalnom paru igrat će se 'majstorica', nakon što je Cedevita u drugoj utakmici u Domu sportova svladala Budućnost sa 82-75 izjednačivši na 1-1. O putniku u finale odlučivat će treća utakmica koja će se igrati 1. travnja u Podgorici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući