Obavijesti

Sport

Komentari 8

Cedevita velikim preokretom do pobjede, slavila je i Cibona

Cedevita velikim preokretom do pobjede, slavila je i Cibona
22

Momčad Veljka Mršića u trećoj četvrtini je ipak uspjela malo ublažiti zaostatak, pa je u zadnjih 10 minuta ušla sa zaostatkom 59-66, a potom serijom 9-0 stigla do drugog vodstva

VIDEO

U susretu petog kola A skupine Eurokupa košarkaši Cedevite su u dvorani II Doma sportova pobijedili ruski Nižnji Novgorod 92-77 osvojivši važne bodove u borbi za prolaz u drugi krug natjecanja.

Cedevita nakon četiri odigrane utakmice ima po dvije pobjede i poraza, kao i ruski sastav, te Lietkabelis, dok je u vodstvu Gran Canarija s četiri pobjede.

Bila je to utakmica u kojoj je Cedevita gubila 16 koševa razlika, a na koncu velikim preokretom stigla do pobjede od 15 koševa.

Gosti su odlično ušli u utakmicu i nakon pet minuta igre imali su sedam koševa viška (15-8). Nakon devet minuta igre ruski sastav je imao devet koševa prednosti (28-19), a do kraja prve dionice i plus 11 (33-23).  Rusi su u prvih 10 minuta za tricu šutirali fantastičnih 7/8. U 18. minuti Nižnji je poveo velikih 47-31, uz čak devet trica. Cedevita je do poluvremena uspjela smanjiti na minus deset (42-52).

Momčad Veljka Mršića u trećoj četvrtini je ipak uspjela malo ublažiti zaostatak, pa je u zadnjih 10 minuta ušla sa zaostatkom 59-66, a potom serijom 9-0 stigla do drugog vodstva na utakmici (68-66) nakon početnih 2-0. Velikim preokretom domaćin je tri i pol minute prije kraja utakmice povećao prednost na 77-69, a minutu kasnije imao je i 79-69. Do konca susreta Cedevita je pobjegla na velikih 15 koševa prednosti za važnu pobjedu.

Hrvatski sastav je u prvom poluvremenu primio čak 52 koša uz devet trica, dok je u drugom poluvremenu primio 25 koševa. U nastavku je obrana napokon proradila i to se pokazalo ključnim. 

Cedevitu su do pobjede predvodili Pierre Jackson s 38 koševa i pet asistencija, te Miro Bilan s 18 koševa i 11 skokova. Kod gostiju su najefikasniji bili Ivan Strebkov s 21 i DeAndre Kane s 15 koševa.

U drugom susretu iz ove skupine Gran Canarija je na gostovanju pobijedila MZT Skoplje 98-75. Španjolce je predvodio Kyle Kuric sa 19 koševa, dok hrvatski reprezentativac Darko Planinić nije nastupio. U redovima MZT-a najviše koševa zabio je Josh Scott, 22 koša uz 12 skokova.

Na ljestvici skupine vodi Gran Canarija sa četiri pobjede, Cedevita, Nižnji i Lietkabelis imaju po dvije pobjede i dva poraza, dok je na začelju MZT sa četiri poraza.

Cibona savladala Mornar iz Bara

Košarkaši Cibone ubilježili su pobjedu u dvoboju 4. kola Lige prvaka svladavši u Zagrebu Mornar iz Bara s 90-72 (23-21, 23-18, 24-22, 20-11). 

Ciboni je to prva pobjeda u ovom natjecanju, a do nje su došli preko crnogorske momčadi koja je u prva tri kola upisala dvije pobjede. Kod Cibone su najbolji bili  Ante Žižić s 21 košem i Željko Šakić (14), dok su Mornar predvodili Jones (20) i Ellis (18). 

Cibona sada u D skupini ima omjer 1-3, a 15. studenoga idu u goste u Litvu kod Juventus Utene.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao