Obavijesti

Sport

Komentari 50

Aperkat iz pakla: Tyson Fury brutalnim nokautom ugasio Whytea i obranio WBC naslov!

Aperkat iz pakla: Tyson Fury brutalnim nokautom ugasio Whytea i obranio WBC naslov!

Šest rundi trebalo je da boksači isporuče nešto konkretnije, a kada se to dogodilo bilo je zaista spektakularno. Furyju su padale hlačice, sudarali su se glavama, sudac ih je opominjao, a onda je sijevnuo aperkat

Britanski boksač Tyson Fury (32-0-1) isporučio je strašan prekid u meču za WBC svjetsku titulu protiv sunarodnjaka Dilliana Whytea (28-3) te pred 94 tisuće gledatelja na londonskom Wembleyju i dalje ostao neporažen u karijeri.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tyson Fury o Filipu Hrgoviću 00:26

U šestoj rundi sijevnuo je strahovit aperkat koji je Whytea poslao na pod i koji je uvelike podsjetio na onaj kojim je izgubio u meču s Aleksandrom Povjetkinom. Ustvari, Whyte je napravio kobnu grešku te otvorenog garda zakoračio prema naprijed pa naletio na pakleni aperkat. Bio je to strahovit nokaut.

Tyson Fury v Dillian Whyte - WBC World Heavyweight Title

Ostatak meča i nije pružio pretjerano previše uzbuđenja. Fury je odrađivao koliko mu je trebalo, držao distancu, bacao kombinacije lijevom-desnom i u drugoj brzini lagano odrađivao posao.

Whyte je pomalo razočarao jer nam povijest govori da itekako može odraditi meč na većoj razini. Ostao je dužan, pogotovo u trenucima kada je često gubio ravnotežu i ispadao iz balansa, kada je njegova večerašnja predstava djelovala nezgrapno i tehnički vrlo loše.

Tyson Fury v Dillian Whyte - WBC World Heavyweight Title

Tyson Fury je uoči meča najavio odlazak u mirovinu, a nakon strašnog nokauta potvrdio je da je kraj. Ipak, svijet će čekati rasplet revanša između Oleksandra Usika i Anthonyja Joshue i potajno se nadati da bi moglo doći do okršaja Furyja i Joshue.

Fury je potvrdio: Obećao sam ženi, ovo je kraj Kralja Cigana!
Fury je potvrdio: Obećao sam ženi, ovo je kraj Kralja Cigana!

A ako i Usik pobijedi... I tu bi Fury mogao uskočiti. Dojam je da ipak još nismo vidjeli sve od 'kralja cigana' premda najbolji svjetski teškaš tvrdi drugačije.

Tyson Fury v Dillian Whyte - WBC World Heavyweight Title
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
MEČ ZA WBC SVJETSKU TITULU OKO 23 SATA , Wembley, London
Sortiranje događaja
6. RUNDA/KRAJ

Fury je promašio direkt u tijelo, Whyte nije pogodio stražnji direkt iz kontre.

Dillian Whyte je pomalo komično promašio desni swing pa izgubio ravnotežu i zapleo se u konopce.

Fury ga je ispratio pogledom pa ga uhvatio u klinč nakon čega boksači dobar dio runde nisu isporučili poštenu kombinaciju.

I ŠTO SE SADA DOGODILO! Fury je ni iz čega plasirao aperkat i kraaaaaaaj! Kakva pogreška Dilliana Whytea. Nesmotreno je zakoračio naprijed otvorenog garda i naletio na paklen aperkat.

Kakav nokaut Tysona Furyja u šestoj rundi, ovo je bilo brutalno! Wyhte je popio skoro pa identičan nokaut kao i protiv Aleksandra Povjetkina.

5. RUNDA

Dosta pasivnog kretanja na startu pete runde. Fury nema potrebe za jurcanjem naprijed, Whyte kao da se nije zagrijao kako spada. Za razliku od predstave protiv Povjetkina, ovo je... Kamilica.

Fury je malo zapalio publiku kombinacijom koju je završio direktima, ponovno su si nešto međusobno rekli, a onda je uslijedio odličan lijevi-desni direkt koje je Whyte itekako osjetio.

Oba boksača dosta nezgrapno stoje i olako gube ravnotežu, ispadaju iz balansa i, kako sada stvari stoje, Fury lagano plovi prema pobjedi.

Trener i menadžer Alena Babića morat će puno bolje ako misli osvojiiti svjetsku titulu.

4. RUNDA

Nesmotren potez na početku četvrte runde. Sudac je rigorozno opomenuo obojicu nakon što su se sudarili glavama.

A po povratku u sredinu ringa Fury je pogodio fantastičan jedan-dva. Fino su odsjeli direkti, no Whyte je uzvratio sjajnim krošeom, ali stao. Morao je nastaviti napad, no i on je još oprezan.

Fantastičan lažnjak lijevom Furyja nakon čega je sjeo tvrdi desni direkt. Fury se smije, boksači viču i sudac sada ima pune ruke posla. Obojica su u klinču plasirala nekoliko udaraca u potiljak i sada se to polako pretvara u cirkus.

Sudac je ponovno opomenuo obojicu. Fury je promašio direkt, Whyte je pogodio kroše u tijelo.

3. RUNDA

Fury je držao Whytea na distanci, onako kako to i inače radi, a Whyte je uvidio da tako neće ništa napraviti. Jurnuo je u napad, no djelovalo je to dosta nezgrapno. Promašio je, a Fury je ušao u klinč.

Fury u ovim trenucima ima manjih problema s hlačicama. Nevjerojatno, no one mu klize prema dolje, spadaju i prvak ih malo-malo rukavicom mora podignuti.

Sigurno da ga to djelomično dekoncentrira, primio je brzi stražnji direkt, no uzvratio lijevom-desnom.

Whyte je plasirao kroše u tijelo, no i dalje je to sve vrlo nedorečeno.

2. RUNDA

Početak druge runde kao i u prvoj. Nešto laganiji ritam prekinuo je Whyte, bacio je težak desni swing, no Fury ga je majstorski pročitao i odlično eskivirao.

Prvak u ovim trenucima ne srlja i zna da ga čeka dugačak meč s tim da mu u kasnijim rundama šanse za pobjedu rastu.

Odličan ulaz Furyja direktima jedan-dva, Whyte je probao kontrirati, ali je promašio.

Na samom kraju runde sijevnula je Whyteova kombinacija s dva krošea, no niti jedan nije pronašao metu.

Komentari 50