Obavijesti

Sport

Komentari 40

Čekajući Šukera i HNS: Jadran iz Gunje sad živi na tri adrese

Čekajući Šukera i HNS: Jadran iz Gunje sad živi na tri adrese
4

HNS će im graditi stadion, a dotad se presvlače u jednom selu, na treninge idu u drugo, a utakmice igraju u trećem. Unatoč tome kažu kako je atmosfera odlična

VIDEO

Mi sve utakmice igramo u gostima, kaže Perica Josić, kapetan Nogometnog kluba Jadran iz Gunje koji se bori za opstanak u Međužupanijskoj-regionalnoj 4. Ligi.

I ne samo što svoje "domaćinske" utakmice igraju u 20-ak kilometara udaljenim Bošnjacima, jadranaši na treninge dolaze na presvlačenje u prostorije NK Posavca u sedam kilometara udaljene Posavske Podgajce, potom kombijem odlaze vježbati na svoju razrovanu livadu, koja je nekad bila igralište, u Gunju, nakon treninga opet se vraćaju u Posavske Podgajce na tuširanje, da bi se onda, poput rakove djece, većina od njih 22, koliko ih je prijavljeno da igraju za Jadran, vratilo svojim kućama u Gunju, a preostali se raštrkali u Osijek, Županju ili Brčko.

- I nigdje nisam imao ovako dobro ozračje u klubu - tvrdi Ivica Vuka, jedan od najiskusnijih igrača, kome nije teško na svaki trening i utakmicu svojim automobilom zaputiti se iz 130 kilometara udaljenog Osijeka.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

Hrvoje Lucić, predsjednik kluba i načelnik Općine Gunja, kaže da u ovome "poslijepoplavnom razdoblju" jedino žele "premostiti vrijeme" dok im Hrvatski nogometni savez ne napravi ono što su obećali i za što su dobili novac od Fife i Uefe.

- Nedavno sam bio kod Davora Šukera u Zagrebu, čekamo da završi zima i da počnemo radove. Jadran će dobiti najljepši stadion u Cvelferiji, sve će biti potpuno novo, i igralište i tribine i svlačionice. A na otvaranje stadiona doći će naši Vatreni - kaže Hrvoje Lucić.

Dotad, obećavaju igrači, dat će sve od sebe da zadrže status u ligi u kojoj trenutno igraju i drže 11. poziciju na tablici od 16 klubova. Trener Ivan Perić kaže da su u prvom dijelu prvenstva sakupili dostatnu bodovnu zalihu koju, valjda, ne bi smjeli tek tako prosuti u nastavku prvenstva.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

- Svi naši protivnici su se pojačali, ali i mi smo doveli Stefana Aleksića i Elvedina Aljića iz Brčkog, premda nemamo novac za plaćanje igrača. Izgleda da je Jadran iz Gunje postao oaza istinskih zaljubljenika u nogomet. Našim igračima je važno samo igrati nogomet - priča trener Ivan Perić.

Prema trenerovim riječima, kod igrača je zbog situacije u kojoj su se našli proradio i inat, jer svima žele pokazati da ništa ne može zaustaviti ljubav prema nogometu. Kad su u lipnju, nakon prvoga šoka zbog poplave koja im je uništila domove, ali i kompletnu klupsku infrastrukturu, odlučili odigrati sve zaostale i preostale utakmice, svi su ih doživjeli kao nagovještaj konačno dobrih vijesti iz Gunje. Razne udruge, klubovi i pojedinci počeli su se natjecati tko će im više pomoći.

Dresove im je darivala tvrtka Menđušić iz Vinkovaca, trenirali su u pamučnim majicama koje su dobili od distributera vatrogasne opreme Primaris, kostobrane su im ustupili prijatelji iz nogometnog kluba Graničar, štucne i gaćice su dobili od nogometnog kluba Slavonac iz Gradišta, još jednu garnituru dresova su im osigurali Mijo Josić i Admir Omerović, a kopačke su žicali od prijatelja.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

- Igrajući nogomet postali smo na neki način jedini aktivni veleposlanici našeg stradaloga kraja - kaže kapetan Perica Josić.

Igrači se šale da su tijekom poplava barem shvatili zašto se njihov klub zove - Jadran. Dok čekaju početak radova na svom stadionu, mogu se pohvaliti da su, uz Dinamo, jedini klub u Hrvatskoj koji trenira pod reflektorima!

- Eto, izgleda da jedino ne oskudijevamo u struji. S druge strane, mi i ne možemo drukčije, jer svi rade do 16 sati, pa dok se okupimo trening ne može biti za dnevnog svijetla. Dobro je da igrači barem negdje rade, neki su nas i napustili otišavši raditi u Irsku i Rijeku - kazao je trener Ivan Perić.

Predsjednik kluba Hrvoje Lucić je najavio da će Davoru Šukeru, održi li svoje obećanje o organizaciji utakmice veterana Vatrenih i nogometaša iz poplavljenih sela, svečano, s mašnicom, uručiti one ribarske čizme u kojima je u vodi do pasa nenajavljeno i bez medijske pozornosti došao u Gunju i obišao stadion.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani