Obavijesti

Sport

Komentari 2

Češka uhvatila posljednju vizu za OI: Tko će na koga u Tokiju?

Češka uhvatila posljednju vizu za OI: Tko će na koga u Tokiju?

Grčka nije uspjela opravdati ulogu favorita u finalu u Victoriji. Česi su prvi put od osamostaljenja, kao i Slovenci, izborili nastup u košarkaškom turniru Olimpijskih igara

VIDEO

Češka muška košarkaška reprezentacija posljednji je, 12. sudionik olimpijskog turnira u Tokiju (23. srpnja - 8. kolovoza), do tog uspjeha Česi su stigli uvjerljivom 97-72 (32-22, 18-21, 31-11, 16-18) pobjedom protiv Grka u finalu kvalifikacijskog turnira u kanadskoj Victoriji.

Do pobjede u finalu Češku su vodili Patrik Auda sa 20 koševa i Jan Vesely sa 16 ubačaja, dok je u sastavu Grčke najučinkovitiji bio Georgios Papagiannis sa 14 poena.

Pokretanje videa...

Hrvatska košarkaška reprezentacija 01:14

Za Češku će ovo biti prvi nastup na OI od samostalnosti, odnosno razlaza sa Slovačkom, a do njega je stigla iako je bila autsajder u Victoriji u konkurenciji renomiranijih sastava poput Kanade, Turske i Grčke.

Češka je umalo ispala još u skupini, u prvom je nastupu izgubila od Turske sa 70-87, da bi u drugom jedva svladala Urugvaj sa 80-79, a urugvajski reprezentativac Danny Granger u samoj je završnici promašio tricu za pobjedu svog sastava. Prava drama odvijala se u polufinalnom ogledu Češke i Kanade, Česi su 57 sekundi prije isteka četvrte četvrtine vodili sa 92-82, no s nekoliko izgubljenih lopti i promašenih slobodnih bacanja omogućili su Kanađanima da serijom trica poravnaju na 94-94 i odvedu dvoboj u produžetak. U dodatnih pet minuta Kanada je povela sa 99-94, no Češka se neočekivano uspjela sabrati, vratiti u dvoboj i na kraju slaviti sa 103-101 košem Tomaša Satoranskog 1,8 sekundi prije kraja dodatnih pet minuta.

U finalu Češka nije dopustila novu dramu već je bez problema nadigrala Grčku i prvi put od osamostaljenja igrat će na Olimpijskim igrama u košarci

Na olimpijskom turniru Češka će igrati u skupini A s olimpijskim pobjednikom SAD-om, Francuskom i Iranom.

Još u nedjelju su plasman na OI izborili košarkaši Slovenije, kao pobjednici turnira u Kaunasu, Njemačke, kao pobjednici turnira u Splitu, te Italije, kao pobjednici turnira u Beogradu.

Olimpijski košarkaški turnir

  • Skupina A: Iran, Francuska, SAD, Češka
  • Skupina B: Australija, Nigerija, Njemačka, Italija
  • Skupina C: Argentina, Japan, Španjolska, Slovenija

Plasman u četvrtfinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine te još dvije najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda