Obavijesti

Sport

Komentari 5

Četiri brata u istoj momčadi: Ne trebam veći klub, ovo je vrh

Četiri brata u istoj momčadi: Ne trebam veći klub, ovo je vrh
4

Toni navija za Barcelonu, Nikola za Chelsea, Roko za Bayern, a Jakov za Inter... To je jedino oko čega se braća Matulić ne slažu i priznaju da je pravi rat ako međusobno igraju neki od navedenih klubova...

VIDEO

Jakov (26) je konobar, Toni (22) je kuhar, Nikola (23) je student građevine, a najmlađi Roko (19) uskoro kreće na studij ekonomije. Četiri brata Matulića, četiri nogometaša županijskog ligaša Postira Sardi iz istoimenog mjesta na sjevernoj strani otoka Brača u nedjelju su se upisali u klupsku povijest. Sva četvorica bili su u momčadi, a jedino najmlađi Roko nije nastupio.

- Još sam mlad, a i četiri godine sam igrao futsal, tako da mi treba malo vremena da pohvatam konce. Ali ne brinem se, trener Neno Bilić najavio mi je da bih mogao uskoro i ja zaigrati - kaže najmlađi Matulić.

Priča o četvorici braće nogometaša usko je vezana za malo bračko mjesto s bogatom nogometnom tradicijom dugom preko 70 godina. Postire i nogomet su neodvojivi tako da se na prste jedne ruke mogu nabrojati muška djece iz ovog malog mjesta s oko 1.500 duša, koja se u mladosti nisu okušala na terenima Podježica, nadaleko poznatih po dva brižno njegovana terena.

Kad se tome dodaju i povoljna klima te kvalitetan hotelski smještaj i blizina Splita, nije ni čudo da u Postire često navraća i Hajduk, koji će, eto, i idućeg tjedna potegnuti tamo na mini pripreme, a u neka sretnija vremena znala se u Postirama pripremati i hrvatska nogometna reprezentacija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I nije ni čudo da su u tom okruženju sva četiri brata Matulića krenula za nogometnom loptom, pogotovo kad se zna da se i njihova obiteljska kuća nalazi točno poviše Podježica, tako da je prvo što ujutro vide kroz prozor - nogometni teren. 

Braca Matulic

- Ja sam krenuo prvi, a ostali malo po malo za mnom, i eto na koncu smo se svi našli u seniorima. Vjerujem da ćemo u nekoj od narednih utakmica i sva četvorica zaigrati skupa, to nam je velika želja - kaže najstariji Jakov te dodaje kako je Toni daleko najbolji nogometaš, a ostala trojica su ''tu negdje'': 

- Toni nije najbolji samo među nama, nego i u klubu, pa i u cijeloj ligi. Inače, osim velikoga igramo mi i mali nogomet, s Tonijem i Rokom igram u drugoligaškoj konkurenciji za Konobu Tomić, a često sva četvorica osvajamo i turnire u cageballu, ako se ne varam osvojili smo ih do sada sedam.

Toni možda i je najbolji, ali ni za njega nema privilegija, nakon utakmice morao je požuriti u mjesni hotel Pastura u kojem radi kao kuhar, gladni turisti u sezoni nemaju razumijevanja za njegovu ljubav prema nogometu. 

- Opredijelio sam se za posao kuhara i ne žalim se. Kolege mi pomognu koliko mogu, zimi je lakše jer sam slobodan, a u sezoni me puste na utakmicu, ali moram odmah nakon toga natrag kuhati – smije se Toni i dodaje: 

- Razmišljao sam o nastavku karijere u nekom većem klubu, ali lijepo mi je s braćom kod kuće, imam i posao, a muči me i koljeno koje sam operirao... Ostao sam i nisam pogriješio. Županijsku ligu mogao bih igrati i bez treninga, ali trener Bilić je strog i moramo svi redovito trenirati. 

Braca Matulic

Otkrio nam je Toni i kako su kao braća složni, a jedine nesuglasice među njima su  pred TV ekranom. 

- Meni je idol Messi i navijam za Barcelonu, Nikola navija za Chelsea, Roko za Bayern, a Jakov za Inter... Doma je pravi rat ako se u Ligi prvaka sastaju neki od naših klubova, to je jedino oko čega se ne slažemo, ha, ha, ha...  

Nikola hvali atmosferu u klubu i mamu Danijelu.

- Super je osjećaj biti pri vrhu ljestvice, mi smo vam ipak mala sredina, ali sad nas ima puno više domaćih igrača nego ranije i zato i dišemo kao prava klapa... Otac Jerko je klesar, pa je mama uglavnom vodila brigu o nama, nabavljala kopačke i patike, kuhala ''u bronzinima'' (velikim loncima op.p), perilica je morala raditi svaki dan... 

Braca Matulic

Iako su svi naravno navijači Hajduka nikad nisu imali priliku zaigrati na Poljudu, no zato su se on i najstariji brat Jakov okušali u futsal klubu Split Tommy. 

- Jakov je bio član Splita koja je bila treća u državi, a do sljedećeg se trofeja čekalo sve do moje generacije, i trenera Ive Jukića i Duje Maretića. I mene je odveo i svidjelo mi se, tri puta bili smo kadetski i juniorski prvaci države, bio sam i na dva kampa reprezentacije, ali sam ipak odlučio nastaviti igrati veliki nogomet. Nadamo se da ćemo nastaviti gurati ovako dobro kao i do sada, i da ćemo se plasirati u Treću ligu. Pogotovo ako brat Toni i Mate Eterović budu igrali kao do sada...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram