Obavijesti

Sport

Komentari 22

Chelsea opet razočarao: City pobjegao na velikih plus 13!

Chelsea opet razočarao: City pobjegao na velikih plus 13!

City je na domaćem terenu slavio 1-0 protiv 'plavaca' u 22. kolu Premier lige i napravio ogroman korak prema obrani naslova. Izravnom konkurentu Chelseaju pobjegao je na 13 bodova

VIDEO

Brojni zaljubljenici u nogomet s nestrpljenjem su čekali subotnji 'lunch time' kako bi vidjeli međusobni sraz najvećih kandidata za naslov u Premier ligi. Očekivali smo vatromet golova i pregršt sjajnih poteza u utakmici prošlogodišnjih finalista Lige prvaka, no dobili smo još jednu dominaciju Cityja i nemoćni Chelsea koji je ostao bez ispaljenog metka. Bilo je to loše izdanje aktualnog europskog prvaka.

Pokretanje videa...

Dalić i Kovačić uoči Slovačke VIDEO

City je na domaćem terenu slavio 1-0 protiv 'plavaca' u 22. kolu Premier lige i napravio ogroman korak prema obrani naslova. Izravnom konkurentu Chelseaju pobjegao je na 13 bodova. I to je velika prednost koju će teško ispustiti Pepova momčad. Istina, Liverpool zaostaje 14 bodova uz dvije utakmice manje i imat će priliku prepoloviti taj zaostatak, ali ni 'redsi' nisu bez greške ove sezone. Prosipali su bodove na 'malim' utakmica dok je City sve uredno rješavao. I upravo zbog toga teško je vjerovati da ih netko može stići. 

Nadali smo se golijadi, no od samog početka vidjeli smo da će to biti još jedna šahovska partija između trenerskih genijalaca. Ni Thomas Tuchel ni Pep Guardiola nisu htjeli ući u rizik, vrlo dobro poznaju jedan drugoga pa se u susret ušlo u vrlo slabom ritmu čekajući pogrešku suparničke momčadi.

Premier League - Manchester City v Chelsea

Uzbuđenja je u prvom dijelu bilo na kapaljku, i jedni i drugi htjeli su dobiti bitku na sredini terena i nametnuti svoju igru. Puno borbe i agresivnosti, ali jako malo pravih prilika. Najbolju šansu u prvom poluvremenu i jedinu vrijednu spomena imao je City. Mateo Kovačić je pogriješio i izgubio loptu na svojoj polovici, Grealish je izbio sam ispred Kepe, pokušao ga prebaciti, ali španjolski golman je sjajno obranio.

Premier League - Manchester City v Chelsea

U drugom dijelu je Guardiolina momčad prebacila u brzinu više. Lopte su postale brže i okomitije, Rodri i De Bruyne dobili su bitku na sredini terena pored Kovačića i Kantea. I odmah je City uspostavio prevlast u posjedu.

Redale su se šanse, prijetili su De Bruyne, Foden, Sterling, no ništa nije ulazilo. Ipak, utakmicu je odlučila genijalnost sjajnog De Bruynea. Izborio se za loptu na suparničkoj polovici, prošao dvojicu igrača, cimnuo i opalio desnom nogom. Lopta je odsjela u desnom donjem kutu. Kepa je mogao samo promatrati novu magiju belgijskog majstora. 

Premier League - Manchester City v Chelsea

Do kraja susreta je ta pobjeda mogla biti i uvjerljivija, ali Chelsea je spasila nepreciznost domaćih igrača. Aktualni europski prvak opet je razočarao. Imao je tek četiri šuta, od čega jedan u okvir. U sivilo svoje momčadi utopio se i Mateo Kovačić koji nije briljirao. Jedinu priliku vrijednu spomena gosti su imali u 48. minuti kada je Ederson obranio Lukakuov pokušaj. I to je zapravo bilo sve od 'plavaca'. Opet su bili u inferiornom položaju i opet su igrali onoliko koliko su im domaćini dopustili. Tuchel ove sezone jednostavno nema recept za ovakav City. U prvom međusobnom susretu u rujnu prošle godine 'građani' su također bili bolji s 1-0. 

Premier League - Manchester City v Chelsea

City je još jednom pokazao moć i da je u ovome trenutku nedodirljiv u domaćem prvenstvu. Još je 16 utakmica ostalo do kraja, ali sudeći po ovome što smo do sada vidjeli, teško da će to Guardiolina momčad ispustiti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima