Obavijesti

Sport

Komentari 4

Cibona: Dug nam je 32 milijuna kuna, ali želimo ostati u svom domu, u Draženovoj dvorani...

Cibona: Dug nam je 32 milijuna kuna, ali želimo ostati u svom domu, u Draženovoj dvorani...
5

Podmirili smo sve zaostale plaće radnom kolektivu te gotove sve zaostatke prema igračima i stručnom stožeru, a ne radi se o malom iznosu, naglasio je direktor Lukić

VIDEO

Novoizabrano vodstvo Cibone jučer je u prostorijama Grada održalo sastanak s predstavnici Grada Zagreba, na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem. U sklopu sastanka predsjednik Cibone Mario Petrović, direktor Mauro Lukić i član uprave Ivan Matasić su, između ostalog, gradskoj vlasti prezentirali aktualno stanje u klubu te iznijeli planove za stabilizaciju poslovanja ovog zagrebačkog košarkaškog velikana, prenosi klupska stranica.

Pokretanje videa...

Cibona osvojila Liburnia kup VIDEO

Uz brojne teme, gradonačelnik Tomašević i suradnici su upoznati s planom restrukturiranja Cibone, koji se temelji na sustavnom smanjenju postojećih dugova, osiguravanju likvidnosti te pronalaženju novih stabilnih izvora financiranja kroz suradnje s novim sponzorima kluba.

Cibona i Cedevita Olimpija susrele se u 13. kolu ABA lige

- Novo vodstvo kluba odlučno je u provođenju aktivnosti koje će osigurati depolitizaciju, profesionalizaciju i transparentnost upravljanja Cibonom. U tom smislu i s tim ciljevima upoznali smo na sastanku gradonačelnika Tomaševića i predstavnike Grada Zagreba. Održan je konstruktivan sastanak kojim su otvorene brojne teme i koji je prvi u nizu koraka kojima želimo u partnerstvu s Gradom Zagrebom osigurati iznalaženje rješenja za nesmetano i uspješno funkcioniranje kluba. Jedno od takvih pitanja je i ono kojim želimo doći do rješenja koje će osigurati da KK Cibona i dalje ima svoj dom u Košarkaškom centru Dražena Petrovića - istaknuo je nakon održanog sastanka Mauro Lukić, direktor kluba.

Gradskoj vlasti je u sklopu sastanka prezentiran i nalaz interne revizije, koji je provela aktualna uprava kluba. Nalazom navedene revizije ustanovljeno je trenutno financijsko stanje kluba, te ukupni dug u iznosu od 31.992.478,00  kuna. Uz navedeno, od strane novog vodstva kluba istaknuto je kako su uz spomenuta dugovanja utvrđene i određene nepravilnosti u prethodnom vođenju klupskog poslovanja i financija, te da su pronađene nepravilnosti proslijeđene i prijavljene nadležnim državnim institucijama.

Aktualno vodstvo kluba predstavilo je i dugoročni plan razvoja kluba u sklopu kojeg među primarnim ciljevima ističu osiguravanje stabilnog financiranja dovođenjem novih sponzora i partnera. Navedeno je ključno prije svega kako bi se osigurala likvidnost i isplata svih potraživanja u tekućoj godini.

Cibona i Cedevita Olimpija susrele se u 13. kolu ABA lige

- Od dolaska nove uprave i predsjednika na čelo Cibone uspjeli smo podmiriti sve zaostale plaće radnom kolektivu te gotove sve zaostatke prema igračima i stručnom stožeru, a ne radi se o malom iznosu. Aktivno razgovaramo sa značajnim poslovnim subjektima koji su spremni uložiti financijska sredstva u klub i svojim sponzorstvom podržati osiguravanje likvidnosti do kraja tekuće sezone, ali i sustavno sanirati postojeća dugovanja. U ovoj situaciji moramo biti realni i zato naglašavam kako je naš cilj graditi projekt europskog i snažnog kluba za narednih pet do deset godina. U tom smislu pozivam ljubitelje zagrebačke košarke na strpljenje jer izazova je doista mnogo. Uz to pozivam i sve navijače kluba na snažnu podršku našoj mladoj te iznimno talentiranoj momčadi u utakmicama koje su pred nama - dodao je Mauro Lukić.

Ovaj je sastanak s gradonačelnikom Tomaševićem bio tek prvi u nizu, a već u narednim tjednima očekuje se nastavak dijaloga te konstruktivne suradnje u cilju rješavanja gorućih problema koji su preduvjet za daljnji razvoj Cibone.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...