Obavijesti

Sport

Komentari 2

Cijela Rusija bila u lockdownu, a igrači Krasnodara tulumarili!

Cijela Rusija bila u lockdownu, a igrači Krasnodara tulumarili!
13

Otkad je ruska legenda Bistrov Berga nazvala drvetom, Šveđanin nemilice trpa golove. I nakon svakog kad daje izjavu pita "I, jesam li drvo?" Igrači u Krasnodaru zarađuju do tri milijuna eura godišnje

VIDEO

Osma su momčad ruskog prvenstva, imaju osam bodova manje od CSKA i 11 od vodećeg Zenita, u Ligi prvaka su namučili Chelsea i Sevillu te pobijedili Rennes, najvredniji su igrači veznjak Tonny Vilhena (25), krilni napadač Wanderson (26) i golman Safonov (21), koje Transfermarkt procjenjuje na 11 milijuna eura.

Pokretanje videa...

Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen 03:48

S klupe ih vodi jedan od najmlađih trenera u Ligi prvaka, a sad i Europskoj ligi, Murad Musajev (37), koji je na njihovoj klupi od 2018. godine. Sam klub je osnovan tek 2008., a u prvoj ligi je od 2011. Tržišna vrijednost momčadi prema Transfermarktu je 116 milijuna eura, što je 41,5 milijun eura više no što vrijedi zagrebački Dinamo.

U napadu ih vodi prekaljeni Marcus Berg (34), kojeg je trenirao i Zoran Mamić u Al Ainu. S krila mu pomažu sunarodnjak Viktor Claesson (28) i belgijski Brazilac Wanderson (26). Berg je u Europi zabio dva gola, dok je u ruskom prvenstvu dodao još osam. Iza njega je Claesson s pet golova u prvenstvu.

Champions League - Play-off - Second Leg - PAOK v FC Krasnodar

Tu je bitna stavka i Francuz Remy Cabella (30), kao i ruski reprezentativac Jurij Gazinski (31), kojeg Rusi pamte kao strijelca prvoga gola na SP-u 2018., kada je na otvaraju prvenstva Rusija s 5-0 isprašila Saudijsku Arabiju.

To su neke generalije o Krasnodaru, Dinamovom suparniku u šesnaestini finala Europske lige.

Ali, kao i u svakom drugom klubu, u Krasnodaru svlačionicu nastanjuju i igrači koji su pažnju privukli više kontroverzama nego igrama.

Champions League - Play-off - First Leg - FC Krasnodar v PAOK

Tako je brazilski veznjak Kaio (22), koji je silom prilika ove sezone postao stoper, za vrijeme proljetnog lockdowna priredio - tulum! Među šarolikim društvom koje je prekršilo sve moguće anti-korona mjere bio je i suigrač mu Wanderson, pili su alkohol, pušili nargilu i izbio je veliki skandal.

Europa League - Group C - Krasnodar v Basel

Klub mu je uzeo pola plaće za taj mjesec, a baš je Kaio nakon toga bio jedan od najlošijih igrača svoje momčadi. No, ne nazire se njegova prodaja na zimu jer Krasnodar nema zamjenu na stoperskoj poziciji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ари (@ari_gol1000)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ари (@ari_gol1000)

Treći Brazilac u momčadi je napadač Ari (35), ali on se već neko vrijeme ne osjeća kao Brazilac. Oženio je Ruskinju, ima rusko državljanstvo, odigrao je dvije utakmice za rusku reprezentaciju i nakon karijere ostat će živjeti u Rusiji.

Trojica Šveđana - Markus Berg (34), Viktor Claesson (28) i Kristoffer Olsson (25) - imaju najveće plaće, koje se u Krasnodaru kreću do tri milijuna eura po sezoni. U Dinamu je trenutačno "plafon" 700.000 eura, a Krasnodar igrače plaća bolje nego CSKA. Veći proračun u Rusiji imaju samo Zenit, Lokomotiv i Spartak.

I baš je dijelom zbog toga bivši ruski reprezentativac i igrač Zenita i Spartaka Vladimir Bistrov u jednom intervjuu Berga nazvao - drvetom!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by marcusberg9 (@marcusberg.9)

- Ne može zabiti gol, ne zna igrati, kao drvo je!

Šveđanin mu je preko medija odgovorio:

- Drvo? U redu, vidjet ćemo...

I nakon toga postao je najbolji strijelac Krasnodara te nakon svake utakmice kad zabije gol izjavljuje:

- I, jesam li drvo?

Kapetan je Aleksandr Martinovič (33), koji je Bjelorus, ali njih u Rusiji ne tretiraju kao strance pa ne ulazi u kvotu od osam dopuštenih stranih igrača.

Champions League - Group E - Krasnodar v Stade Rennes

Golman Matvej Safonov (21) prebolio je korona virus u sudenom, ali otkad se vratio na teren, brani puno lošije nego prije.

A vlasnik kluba je bogati Rus, koji nema veze s naftom. Zove se Sergej Galickij i vodio je vrlo uspješan lanac maloprodajnih trgovina. Tvrtku je prodao 2018. za 2,4 milijarde dolara, a Forbes mu bogatstvo procjenjuje na 3,6 milijardi dolara.

Obožava nogomet, otac je kluba, ali za razliku od nekih zemljaka koji posjeduju nogometne klubove, on ulaže u akademiju više nego u prvu momčad. Napravio je moderne terene za nogometnu školu Krasnodara, jedan od najboljih hotela za mlade igrače u Rusiji, a san mu je da Krasnodar zaigra u Ligi prvaka s 11 igrača iz vlastite akademije.

Zato i trener Musajev ima ogroman kredit kod gazde, jer je trener iz klupske škole, nikad nije otišao iz kluba, a na klupi prve momčadi je gotovo tri godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao