Obavijesti

Sport

Komentari 16

Čileanci na Argentinca: Jorge Sampaoli nas je učio nogometu

Čileanci na Argentinca: Jorge Sampaoli nas je učio nogometu
3

Trener Seville Sampaoli prvi je pozvao u reprezentaciju Fernandesa i Henriqueza:‘Jedva čekam da ga vidim, nikad neću zaboraviti da me baš on uveo u svijet nogometa’, kaže Henriquez

VIDEO

Želim da mi dovedete jednog napadača. Juniora Fernandesa iz Palestina. Drugog imamo u omladinskom pogonu, to je Angelo Henriquez, rekao je Jorge Sampaoli čelnicima Universidada 2011. godine.

Do tog trenutka obojica su bili dosta nepoznati. Osim obitelji, nitko nije čuo za njih. No Sampaoli je u njima vidio buduće zvijezde. Samo koju godinu kasnije, obojicu će pozvati i u reprezentaciju.

‘Uvijek igra napadački’

- Bio mi je trener u Universidadu, kad smo 2011. osvojili južnoamerički kup i prvenstvo, koje smo sljedeće godine obranili. Vodio me i u reprezentaciji Čilea. Uvijek nam je govorio da moramo igrati napadački, da je to jedini ispravni put. Siguran sam da će i danas u svlačionici igračima Seville reći isto, da će nas napasti od prve minute. On drži jaki presing, bitna mu je ofenziva i u što kraćem vremenu zabiti gol. Kod njega je najbitniji intenzitet - rekao je Angelo Henriquez.

Ako netko može pomoći Petevu u pripremi, onda su to svakako Henriquez i Junior Fernandes. Obojica u dušu poznaju Sampaolija.

- On me uveo u svijet profesionalizma. Zapravo, učio me nogometu, pokazao mi mnoge stvari koje i danas koristim. Puno je napravio za mene i Juniora - kaže Dinamov napadač.

Jorge Sampaoli ne bi imao ništa protiv da Fernandesa i Henriqueza ima i u Sevilli.

- To su dva sjajna napadača, Henriquez je bio i u Unitedu. Cijenim obojicu i vjerujem da bi imali mjesto među 20 igrača u Sevilli - kaže Sampaoli,

Sampaoli je zbog ozljede tibije i fibule prestao igrati nogomet već s 19 godina. I odlučio je biti trener. Petevu bi, osim Henriqueza i Fernandesa, u pripremi mogao pomoći i Sigali.

- Bio sam u mladoj reprezentaciji Argentine s Mercadom i Kranevitterom, obojicu ih vrlo dobro poznajem. No nisam s njima u kontaktu, nismo se jako dugo čuli. U toj našoj generaciji bili su Sergio Agüero i Angel Di Maria. Sevilla ima četiri argentinska nogometaša, igrao sam protiv svih njih, znam koliko su kvalitetni i opasni - kaže Sigali za goal.com.

Do utakmice protiv Leganesa u subotu, Sevilla u gostima u Primeri nije uspjela pobijediti 17 čak mjeseci.

Primaju puno golova

- Na svom Sanchez Pizjuanu su bolja momčad nego u gostima. Ima nešto u tom stadionu, naprave super atmosferu u kojoj igrači ‘lete’ po terenu. Prodali su ‘pola momčadi’, došao im je trener i na otvaranju sezone su odveli Real u produžetak i na kraju nesretno izgubili. Imaju bod manje od Reala i bod više od Barce. Ali dobili su mnogo golova ove sezone, čak 12 u prvih osam kola, tako da nisu ‘nepropusni’ - analizirao je Duje Čop, koji je već drugu sezonu u Španjolskoj, zna što je i kakva je Sevilla.

Momčad je to vrijedna 206 milijuna eura, dok se vrijednost Dinama procjenjuje na 56 milijuna eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...