Obavijesti

Sport

Komentari 5

Čilić će otvoriti protiv Belgije, Ćorić iza njega s Gofffinom...

Čilić će otvoriti protiv Belgije, Ćorić iza njega s Gofffinom...
1

Marin Čilić otvara meč 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa između Belgije i Hrvatske u Liegeu u petak protiv Kimmera Coppejansa. Nakon njih igraju Ćorić i Goffin

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač i 12. igrač svijeta Marin Čilić i 22-godišnji Belgijac i 122. igrač svijeta Kimmer Coppejans otvorit će u petak dvoboj 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa između Belgije i Hrvatske u Liegeu.

- Nikad nisam igrao protiv Coppejansa, ali ću popričati s Ivanom Dodigom koji je nedavno igrao s njim u Rotterdamu, te Bornom, koji se sastao s njim prije nekoliko godina. Znamo da je igrač koji se pretežno bori na 'challengerima'. Moram biti koncentriran na svoju igru, znam da je Davis Cup emocionalno natjecanje. Nadam se da ću dobro krenuti, pobijediti i dovesti Hrvatsku u vodstvo - rekao je Čilić i dodao:

- Naviknut sam na ulogu favorita. To donosi pritisak, ali se moram nositi s tim najbolje što mogu. Najbitnije je da dođemo do prvog boda i omogućim Borni da uđe u meč čim lagodnije, te uz malo sreće možda povedemo 2-0.

Nakon Čilića i Coppejansa u petak će na teren belgijski broj 1 David Goffin, 16. tenisač svijeta i 19-godišnji Borna Ćorić koji je 47. na svijetu.

- Glavni mu je udarac bekhend, a najslabije oružje mu je servis. Tu bih trebao tražiti priliku. Pokušat ću napraviti pritisak kad bude servirao i nadam se da se neće osjećati ugodno. Igrao sam već nekoliko mečeva u Davis Cupu, znam kakav je osjećaj. Izgubio sam od njega u Miamiju dosta lagano, ali ova zemljana podloga više odgovara meni nego njemu. Trenirali smo odlično, dobro se osjećam i vjerujem da imam šansu - kaže Ćorić.

Uoči ždrijeba hrvatski izbornik Željko Krajan napravio je zamjenu u nominaciji i umjesto Marina Draganje prijavio Franka Škugora koji je s Ivanom Dodigom nominiran za subotnju igru parova. 

Suparnici bi im trebali biti Ruben Bemelmans i Arthur De Greef, ali se parovi mogu mijenjati do sat vremena prije predviđenog početka dvoboja. Prema pravilima Davis Cupa u nedjelju bi se u prvom dvoboju trebali sastati Čilić i Goffin, a u posljednjem Ćorić i Copejans. No, i ti se igrači mogu mijenjati.

Prvi meč će u dvorani Country Hall du Sart-Tilman u petak započeti u 14 sati, subotnji parovi igrat će se s početkom u 15 sati, a nedjeljni program će krenuti od 14 sati.

Belgijci su za ovaj dvoboj izabrali zemljanu podlogu.

Petak, 4. ožujka (14 sati)

Kimmer Coppejans - Marin Čilić
David Goffin - Borna Ćorić

Subota, 5. ožujka (15 sati)

Ruben Bemelmans/Arthur De Greef - Ivan Dodig/Franko Škugor

Nedjelja, 6. ožujka (14 sati)

David Goffin - Marin Čilić
Kimmer Coppejans - Borna Ćorić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići