Obavijesti

Sport

Komentari 34

Čilić grabi ka novom naslovu: U polufinalu igra s - Đokovićem!

Čilić grabi ka novom naslovu: U polufinalu igra s - Đokovićem!
1

Ulaskom u finale Čilić bi skočio na peto mjesto pojedinačne ATP ljestvice, a osvajanjem drugog naslova u Cincinnatiju preskočio bi i Alexandera Zvereva te zasjeo na četvrtu poziciju

VIDEO

Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju pobijedivši Španjolca Pabla Carreno-Bustu sa 7-6 (7), 6-4 u četvrtfinalnom dvoboju koji je trajao jedan sat i 43 minute.

Čiliću je to bio drugi izlazak na teren unutar nekoliko sati, jer je prvo morao izbaciti 22-godišnjeg Rusa Karena Hačanova u meču kojeg je u noći sa četvrtka na petak prekinula kiša početkom trećeg seta. Marinu dvostruki program nije zasmetao. Nakon što je svladao Hačanova sa 7-6 (5), 3-6, 6-4 i tako došao do svoje osme uzastopne pobjede na turniru na kojem je u posljednjem dolasku osvojio naslov, najbolji hrvatski tenisač je četvrtim trijumfom u isto toliko mečeva sa Carreno-Bustom nastavio pobjednički niz u Cincinnatiju i probio se do petog polufinala na turnirima Masters 1000 serije.

Za pobjedu nad 13. nositeljem ključnim se pokazao prvi set koji je bio prepun preokreta. Čilić ga je otvorio vodstvom 3-0, a imao je priliku i za dvostruki 'break', samo da bi dopustio Španjolcu povratak i potpuni preokret. Carreno-Busta je došao do 3-3, a 'breakom' za 5-4 i do servisa za set. Međutim, do set-lopte nije stigao. Odluka je pala u 'tie-breaku' koji je bio preslika događaja do tada. Čilić je vodio 6-3, ali je Carreno-Busta nizom od četiri poena došao do set-lopte. No, uslijedio je novi preokret, tri uzastopna poena našeg tenisača koji je na taj način osvojio prvu dionicu meča.

U drugom setu Čilić je napravio 'break' za vodstvo 4-3, a kad je došao u priliku servirati za prolaz u polufinale iskoristio je drugu meč-loptu. Španjolca je u drugom setu ostavio bez prilike za 'break'.

Čilić će se za mjesto u svom drugom finalu u Cincinnatiju i drugom finalu na turnirima Masters 1000 serije boriti protiv Srbina Novaka Đokovića, koji je s 2-1 (7-5, 4-6, 6-3) pobijedio Kanađanina Miloša Raonića.

Ulaskom u finale Čilić bi skočio na peto mjesto pojedinačne ATP ljestvice, a osvajanjem drugog naslova u Cincinnatiju preskočio bi i Alexandera Zvereva te zasjeo na četvrtu poziciju.

ATP Cincinnati - 3. kolo

Novak Đoković (Srb/10) - Grigor Dimitrov (Bug/5) 2-6, 6-3, 6-4

MARIN ČILIĆ (HRV/7) - Karen Hačanov (Rus) 7-6 (5), 3-6, 6-4

David Goffin (Bel/11) - Kevin Anderson (JAR/6) 6-2, 6-4

Juan Martin del Potro (Arg/4) - Nick Kyrgios (Aus/15) 7-6 (4), 6-7 (6), 6-2

Stan Wawrinka (Švi) - Marton Fucsovics (Mađ) 6-4, 6-3

Roger Federer (Švi/2) - Leonardo Mayer (Arg) 6-1, 7-6 (6)

Četvrtfinale

MARIN ČILIĆ (HRV/7) - Pablo Carreno-Busta (Špa/13) 7-6 (7), 6-4

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica