Obavijesti

Sport

Komentari 75

Čilić je uzeo Nadalu prvi set pa neobjašnjivo pao u nastavku...

Čilić je uzeo Nadalu prvi set pa neobjašnjivo pao u nastavku...
4

Marin Čilić i dalje je bez pobjede nad igračem iz društva TOP 10 u ovoj sezoni. A bio je blizu u četvrtfinalu Basela protiv Nadala. Španjolac je slavio 4-6, 6-3, 6-3...

VIDEO

Marin Čilić nije uspio izboriti mjesto u polufinalu ATP turnira serije 500 u Baselu, gdje ga je u petak u četvrtfinalu zaustavio Rafael Nadal svladavši ga s 4-6, 6-3, 6-3 nakon dva sata i 13 minuta borbe.

Tako je najbolji hrvatski tenisač i dalje bez pobjede nad igračem iz društva Top 10 u ovoj sezoni, iako je sve do sredine drugog seta bio na najboljem putu ka zaustavljanju tog negativnog niza u srazovima s najboljim svjetskim igračima (0-10 od prošlogodišnjeg trijumfa na US Openu). Naime, Čilić je vodio 6-4, 2-0 i potpuno kontrolirao događaje na terenu.

No, tada je uslijedio neobjašnjiv pad. Nestalo je sigurnosti i preciznosti na prvom servisu, a time su se u Čilićevu igru uvukle brojne neforsirane pogreške. Od sljedećih devet gemova Nadal je osvojio osam, izjednačio stanje u setovima i poveo 2-0 u odlučujućem setu.

Posljednju priliku za povratak Marin je propustio u četvrtom gemu trećeg seta, kada je s dvije neforsirane pogreške pomogao Nadalu u spašavanju dvije break-lopte (15-40). Španjolac je takvu pomoć objeručke prihvatio i do kraja meč više nije dopustio Čiliću sličnu priliku.

Hrvatski tenisač je meč završio s 49 neforsiranih pogrešaka, a Nadal s 26. Istina, Čilić je imao 37 izravnih poena, a Nadal samo 14, ali većinu pogrešaka hrvatski je tenisač napravio u drugom i trećem setu koji su otišli na stranu Španjolca.

Bila je to Nadalova treća pobjeda u četvrtom dvoboju s Čilićem, kojom je nadmašio svoj prošlogodišnji rezultat u Baselu, kad ga je u četvrtfinalu zaustavio Borna Ćorić. Nažalost, ove godine hrvatski tenis neće imati predstavnika u polufinalu, iako je vrlo blizu tome bio Ivo Karlović. Naime, "div sa Šalate" propustio je meč-loptu u odlučujućem tie-breaku protiv Francuza Richarda Gasqueta koji je slavio sa 6-4, 6-7 (2), 7-6 (6).

ATP Basel - četvrtfinale:

  • Rafael Nadal (Špa/3) - MARIN ČILIĆ (HRV/7) 4-6, 6-3, 6-3
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše