Obavijesti

Sport

Komentari 115

Čilić: Igram ponajbolje u karijeri a recept je - moraš biti svoj!

Čilić: Igram ponajbolje u karijeri a recept je - moraš biti svoj!

Nije mi ovo najagresivniji tenis u karijeri. Nekako slično igrao sam na US Openu kada sam ga osvojio, ali i ovdje 2018. kada sam izgubio od Del Potra u četvrtfinalu. Kada govorim o svojoj igri, želim biti ono što jesam, kazao je Čilić

VIDEO

Dvaput zaredom zapinjao je u četvrtfinalu Roland Garrosa. Bio je to zid koji nije mogao preskočiti. Prije pet godina ispriječio se Stanislas Wawrinka, a godinu poslije Juan Martin Del Potro. Ova godina konačno je bila ta. Nezaustavljivi Marin prošao je glavom kroz taj zid za svoje prvo polufinale.

Čudesni Marin Čilić je pobijedio sedmog tenisača svijeta Andreja Rubljeva (5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6) nakon četiri sata teniskog rata i prošao u polufinale Roland Garrosa. Bila je to nevjerojatna drama u kojoj smo vidjeli samo četiri breaka, po jedan u prva četiri seta. Ušlo se u dramu petog seta, Čilić prvu meč loptu nije iskoristio, a potom ni Rubljev break loptu. A u tie-breaku - Marinova rapsodija. 

French Open

Prštali su winneri, asovi, forhend paralele, ma sve je bilo apsolutno fantastično. Odjurio je do 9-2 pa potom iskoristio prvu meč loptu za plasman u polufinale.

Ovo je bilo fantastično, čudesno, sipali su pohvale voditelji.

- Hvala vam. Odlučio sam biti - ja. Jednostavno sam igrao takav meč, bila je to fantastična bitka. Andrej je igrao sjajno danas, pokazao je da je fair-play igrač i da ima veliko srce. Danas je bio moj dan, ali Rubljev je stvarno imao sjajan dan. No, nije imao sreće - rekao je Čilić.

French Open

Osim što mu je ovo prvo polufinale na pariškoj zemlji, Marin će ostati upamćen kao prvi tenisač koji je osvojio super tie-break na Philippe Chatrieru. Do sada se igrao klasični tie-break u petom setu, ali od ove godine organizatori su uveli super tie-break koji se do sada igrao u parovima. Uz to, prvi je Hrvat u polufinalu Roland Garrosa nakon Ivana Ljubičića kojemu je to pošlo za rukom 2006. godine.

I još jedno posebno priznanje za hrvatskog tenisača. Jedini je uz veliku četvorku koji je okusio slad polufinala na svim Grand Slam turnira. To je pošlo za rukom Nadalu, Đokoviću, Federeru i Murrayu. To samo pokazuje o kakvoj klasi je riječ. 

French Open

Jesi li više fizički ili mentalno umoran nakon četiri sata igre?

- Više sam emocionalno umoran. Andrej igra tešku igru, jako malo šansi imate protiv njega, morate držati svoj nivo igre ako želite nešto napraviti. Ja sam izgubio neizvjesni četvrti set, dogodio se break. Kada ovako dugo igrate, mora biti puno uspona i padova. Bio sam fokusiran u petom setu kada je on imao break loptu. U tim trenucima sam se podignuo i odigrao jako dobro - kazao je najbolji hrvatski tenisač. 

Opet je oduševio sve svojim napadačkim i agresivnim tenisom. Pogodio je čak 33 asa te uz to 88 winnera. Imao je i 71 neprisiljenu pogrešku, ali to je cijena ovakvog tenisa. 

French Open

- Nije mi ovo najagresivniji tenis u karijeri. Nekako slično igrao sam na US Openu kada sam ga osvojio, ali i ovdje 2018. kada sam izgubio od Del Potra u četvrtfinalu. Kada govorim o svojoj igri, želim biti ono što jesam. Želim se osjećati sjajno na terenu, da me drži osjećaj za loptu i da idem kroz teren - rekao je Marin.

Čilić pršti od samopouzdanja na Roland Garrosu. I ovakav savršeni tenis je plod toga. Siguran je u svaki svoj udarac, a nakon izgubljenog poena i pogreške bodri sam sebe. Nerijetko su Philippe Chatrierom orili uzvici: 'Idemooooo, careeee!' I to pokazuje koliko je posvećen i mentalno spreman u Parizu. Apsolutno savršenstvo od tenisa. Sve je zamirisalo na čudesnu 2014. godinu. 

French Open

- Ovo mi je jedan od najboljih tenisa u životu. Nije najbolji, ali tu je negdje. Uživam na terenu i jako sam sretan zbog ove predstave i zbog načina na koji sam odigrao. Mi imamo sjajan odnos, ali u ovim mečevima svaki poen odlučuje, on nije imao sreće u ovome meču, no pokazao je da je sjajan momak - rekao je sjajni Marin koji je odao priznanje svome protivniku i pokazao kakva je veličina.

Marin će se u petak boriti za svoje četvrto Grand Slam finale u karijeri. Protivnik će mu biti pobjednik meča između Caspera Ruuda i Holgera Runea. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union