Obavijesti

Sport

Komentari 22

Čilić preko tvrdog Hurkacza do drugog kola, Ćorić odmah ispao

Čilić preko tvrdog Hurkacza do drugog kola, Ćorić odmah ispao
1

Hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je nastup u 2. kolu turnira Masters 1000 serije u Parizu pobijedivši u prvom kolu Hurkacza sa 7-6 (5), 6-4, dok je Borna Ćorić ispao nakon poraza od Verdasca 6-3, 4-6, 3-6

VIDEO

U trećem dvoboju protiv Hurkacza najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je jednim od boljih nastupa (7-6 (5), 6-4) u posljednje vrijeme zadržao stopostotan učinak protiv 22-godišnjeg Poljaka, od kojega je prethodno bolji bio i na US Openu 2018. te Roland Garrosu iste godine.

Čiliću je za pobjedu u Parizu bilo potrebno 97 minuta, a dovoljan mu je bio samo jedan 'break' do kojeg je stigao u devetom gemu drugog seta. Hurkacz je imao samo jednu priliku za oduzimanje servisa, u prvom gemu dvoboja.

Poljak je u 'tie-breaku' prvog seta propustio svoju priliku, vodstvo 3-2 uz dva servisa, ali je oba ta poena izgubio. Čilić je poveo sa 6-4 i iskoristio drugu set-loptu.

Tennis: US Open

U drugom setu je Marin jedinu opasnu situaciju na početnom udarcu imao u šestom gemu, u kojem je izvukao 0-30 sa četiri uzastopna poena. Kod 4-4 Marin je iskoristio svoju treću priliku za 'break' u gemu, odnosno osmu u meču i bez izgubljenog poena na servisu u desetom gemu završio meč u kojem je imao 86 % realizacije na prvom servisu i 56 % na drugom, uz devet asova i dvije dvostruke pogreške.

Čilića u 2. kolu čeka 34-godišnji Švicarac Stan Wawrinka (ATP - 16.) kojega je uspio pobijediti samo dvaput u njihovih 14 dvoboja, oba puta 2010. godine. Wawrinka protiv Čilića ima niz od osam uzastopnih pobjeda, a posljednji put su igrali prije dvije godine u Roland Garrosu, gdje je Švicarac slavio uvjerljivu pobjedu u tri seta. Bit će to njihov četvrti dvoboj u dvorani, a u sva tri dosadašnja slavio je Wawrinka.

Ćorić dobro krenuo pa izgubio Španjolca

Ćorić je protiv Verdasca igrao po drugi put u karijeri i doživio prvi poraz od 35-godišnjeg ljevorukog Madriđanina (6-3, 4-6, 3-6).

Zagrepčanin je odlično otvorio dvoboj i poveo sa 4-0. Verdasco je uspio vratiti jedan 'break' zaostatka, ali je Ćorić još jednim oduzetim servisom osvojio prvu dionicu meča sa 6-3. No, u nastavku je Španjolac počeo bolje igrati, dok je razina Ćorićevog tenisa sve više padala. Jedan 'break' u drugom i još dva u trećem setu odveli su Verdasca do 2. kola pariškog Mastersa, dok je Ćorić nakon prvog seta ostao bez ijedne prilike za oduzimanje servisa suparniku.

30. Plava laguna Croatia Open Umag 2019. Osmina finala, Salvatore Caruso - Borna Coric

Ćorić je tako završio sezonu sa četiri uzastopna poraza u prvom kolu. Redom su ga pobjeđivali Japanac Daniel u Tokiju, Rus Rubljov u Šangaju, Kazahstanac Kukuškin u Beču i Verdasco u Parizu, što ga je u konačnici dovelo do učinka 27-21 na ATP i Grand Slam turnirima u 2019. godini. (fh)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida