Sport

Komentari 51

Čilić se ozlijedio: 'Na žalost, moram otkazati turnir u Indiji'

Čilić se ozlijedio: 'Na žalost, moram otkazati turnir u Indiji'

Veselio sam se povratku u Indiju, ali bol u koljenu koja me mučila većinu prošle sezone se intenzivirala kako je sezona išla prema kraju tako da sam pauzu morao iskoristiti za tretmane i rehabilitaciju, kaže Čilić

Naporna sezona ostavila je traga na Marinu Čiliću. Ušao je Marin finale Davis Cupa protiv Francuske s načetim koljenom, mislio je da će se uspjeti izliječiti do početka nove sezone, no bol je još prisutna. Kako bi se što bolje pripremio za naredne izazove, odlučio je otkazati indijsku turneju.

- Na žalost, moram vas obavijestiti da sam bio prisiljen povući se s planiranog prvog ATP turnira u 2019. - Tata Open Maharashtra. Veselio sam se povratku u Indiju, ali bol u koljenu koja me mučila većinu prošle sezone se intenzivirala kako je sezona išla prema kraju tako da sam pauzu morao iskoristiti za tretmane i rehabilitaciju. Zbog svega toga sam odlučio ne nastupiti u Puneu jer ne bih mogao dati sve od sebe. Svima želim ugodne blagdane i vidimo se na Australian Openu - poručio je Čilić navijačima na Instagramu.

Osvajač Davis Cupa tako će ove godine propustiti indijsku turneju koja mu je svake godine na repertoaru prije Australian Opena. Umjesto pakiranja kofera, Marin se može okrenuti pripremama za prvi Grand Slam sezone koji počinje sredinom prvog mjeseca.

Kao šlag na kraju vrlo dobre sezone, Čilić je s teniskom reprezentacijom osvojio Davis Cup nakon dugih 13 godina. Teško je bilo ono razdoblje nakon poraza od Argentine u finalu u Zagrebu, no pobjeda protiv Francuske sve je to isprala dvije godine nakon.

 

Najčitaniji članci