Obavijesti

Sport

Komentari 19

Čilić sije strah uoči Mastersa: S njim se nije ugodno susretati

Čilić sije strah uoči Mastersa: S njim se nije ugodno susretati
1

SVE JE IDEALNO Motivacija, forma, sprema i kvaliteta igre predstavljaju glavne adute Marina Čilića na Mastersu u Londonu. Englezi smatraju kako je samo Andy Murray u boljoj formi od Marina

VIDEO

Na službenoj stranici Mastersa u Londonu domaćin je posvetio poseban članak i analizu prvom hrvatskom reketu Marinu Čiliću.

Marinu je ovo drugi put da se nalazi na završnom turniru sezone, a debitirao je 2014. godine, iste one zlatne godine u kojoj je osvojio svoj prvi i jedini Grand Slam, US Open. Izgubio je u skupini sva tri meča, igrajući pod ozljedom. Dvije godine kasnije stiže motiviran, spreman i u velikoj formi.

Pored prvog igrača svijeta Andyja Muraryja, vjerojatno i u najboljoj formi od ostalih igrača, pišu Englezi.

- Marin Čilić je igrač s kojim se nitko ne želi susresti - glavna je rečenica koja daje ton Čilićevom nastupu u Londonu.

- Pronašao sam se na terenu i osjećam se sjajno na terenu - objašnjava Marin svoje sjajne igre u posljednje vrijeme.

Teniski stručnjaci smatraju kako mu je potrebno više agresivnosti na terenu.

- Nastojim uvijek držati koncentraciju na ono što radim na terenu. Znam da neki drugi igrači pokazuju više emocija, da komuniciraju s publikom. To je dobra stvar, postoje različiti tipovi igrača - rekao je Marin na tu temu.

Ove je godine promijenio i trenera. Legendarnog Gorana Ivaniševića zamijenio je Šveđanin Jonas Bjorkman koji je uspješno trenirao Muraryja prošle godine. Zajedno rade na poboljšanju Čilićevog servisa te igre na mreži.

- Tražio sam nekog tko će mi pomoći u tranziciji s osnovne crte do mreže. Mislim da je Bjorkman osoba koja mi može puno pomoći oko toga - smatra Čilić.

Tennis - Swiss Indoors ATP Men

Prisjećaju se Englezi i epskog meča protiv Rogera Federera na Wimbledonu ove godine. Izgubio je Čilić poslije drame u pet setova u četvrtfinalu, no imao je i tri meč lopte.

- Bio sam blizu protiv Federera i igrao sam sjajno na Wimbledonu. Imao sam tri meč lopte, ali niti jednu nisam iskoristio. Ali, osjećao sam da igram dobro i na pravi način. To znači da ću uvijek imati šansu za pravi rezultat dok igram na taj način - zaključuje Čilić.

Našem tenisaču posebno odgovara to što će se igrati 'pod krovom'. Naime, Marin je osvojio osam od 16 titula baš u dvoranskim turnirima. Na londonski Masters dolazi u top formi i protiv njega nitko ne želi igrati.

Pokorio je Basel, srušio konačno i Novaka Đokovića i čini se kako je sve idealno posloženo.

Tennis - Paris Masters tennis tournament men

Argentinci, čuvajte se.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke, Petković: Sopić je osebujan
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke, Petković: Sopić je osebujan

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući