Sport

Komentari 7

Čilić u drugom kolu Wimbledona

Čilić u drugom kolu Wimbledona

Čilić (ATP-37.) je s 7-6 (5), 7-6 (1), 6-1 bio bolji od Talijana Salvatorea Carusa, 96. na ATP ljestvici u nastavku meča koji je prekinut u utorak zbog mraka. Konjuh je izgubila u tri seta

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo Grand Slam turnira u Wimbledonu, dok je Ana Konjuh zaustavljena na prvoj prepreci.

Čilić (ATP-37.) je s 7-6 (5), 7-6 (1), 6-1 bio bolji od Talijana Salvatorea Carusa, 96. na ATP ljestvici u nastavku meča koji je prekinut u utorak zbog mraka.

Čilić je dobio dva "tie-breaka" protiv upornog Talijana, realiziravši tek šestu meč-loptu. Marin je u ovom meču imao 18 as-servisa i 68 posto ubačaja prvog servisa, te 43 winnera, čak 24 više od Carusa.

Bio je ovo njihov prvi sraz, a u 2. kolu Čilić ide na jednog od dvojice kvalifikanata - Argentinca Trungellitija ili Francuza Bonzija.

Konjuh je poražena nakon 130 minuta velike borbe poražena od Španjolke Sare Sorribes Tormo, 50. igračice svijeta, s 3-6, 6-3, 3-6. Dubrovkinja je u prvom setu imala 2-1 i "break", ali ga je izgubila s 3-6, dok je u drugom setu dvaput uzela servis Španjolki za poravnanje.

Odlučujući, treći set Konjuh je započela gubitkom svog servisa za 0-2, ali je odmah napravila "re-break", da bi se kobnim pokazao gubitak servisa kod 3-4 nakon što je Ana propustila tri lopte za obrat u prethodnom gemu na servis Španjolke.

Bio je ovo njihov prvi međusobni dvoboj.

Najčitaniji članci