Obavijesti

Sport

Komentari 11

Čilić: U Zadru uživamo, idemo do pobjede uz domaću publiku

Čilić: U Zadru uživamo, idemo do pobjede uz domaću publiku
1

Što se tiče nas, mislim da smo u pojedinačnim mečevima u petak blagi favoriti, jer igramo kod kuće i na zemlji, gdje vjerujem da smo bolji. S druge strane, Sock mi je zadavao dosta problema ranije, rekao je Marin

VIDEO

Od svih hrvatskih tenisača koji su stigli u Zadar na susret polufinala Svjetske skupine Davis Cupa protiv SAD-a Marin Čilić se najduže zadržao u New Yorku. Na US Openu je došao do četvrtfinala, pa je stoga i posljednji stigao u Zadar, na pripreme za okršaj koji će predstojećeg vikenda biti središnji sportski događaj. Koliko je aktualan problem s prilagodbom na vremensku razliku?

- Nije baš jednostavno. Malo teže ide, ali u redu je, bit će dovoljno vremena do petka. U Zadru uživamo, stvarno su nam uvjeti savršeni, a vrijeme perfektno. Teren za sada izgleda dosta dobro, a vjerujem da će prema kraju tjedna biti još bolji. Tribine su savršene i očekujem veliki spektakl za vikend - kaže Marin.

Nije mnogo nedostajalo da na US Openu Marin Čilić ode i dalje od četvrtfinala, jer je, među ostalim, protiv Japanca Nishikorija imao set i break prednosti. Govoreći o formi s kojom je stigao s američke turneje rekao je:

- Bio je dosta solidan US Open. Istina, oscilirao sam tijekom turnira, nisam pronalazio pravu formu kao i na turnirima u Cincinnatiju i Torontu, gdje sam ipak odigrao za nijansu bolje. Imao sam šansu i za više od četvrtfinala u New Yorku, nisam to iskoristio, ali sam zadržao konstantu s rezultatima i napravio dobru zalihu bodova, što će mi sigurno pomoći za ostatak sezone. 

- Ovdje ću imati još nekoliko dana za trening, da namjestim neke stvari koje možda nisu toliko dobro funkcionirale u Americi. Pripremit ću se maksimalno, pred nama je susret velikog značenja, u koji ulazimo veoma motivirano. To je još jedna mogućnost da uđemo u finale Davis Cupa, a to bi bio stvarno nevjerojatan pothvat.

Američka ekipa stigla je u vrlo jakom sastavu, iako nema prvog reketa Johna Isnera. Što se od Amerikanaca može očekivati u pojedinačnim mečevima u petak?

- John Isner je otkazao zbog obiteljskih razloga, ali još uvijek imaju sjajnu ekipu. Jack Sock, Steve Johnson, Sam Querrey i Frances Tiafoe su odlični igrači. Mogu miksati ekipu na razne načine, iako su Sock i Querrey najbolji i najopasniji igrači. Vidjet ćemo s čime će izaći u petak. Bit će zanimljivo kako će reagirati za parove, jer Sock i Bryan su osvojili i Wimbledon i US Open. Sigurno će se uzdati u taj par. Sve će se znati u četvrtak na izvlačenju, jer s Jimom Courierom i njegovim željama se nikad ne zna.

- Što se tiče nas, mislim da smo u pojedinačnim mečevima u petak blagi favoriti, jer igramo kod kuće i na zemlji, gdje vjerujem da smo bolji. S druge strane, Sock mi je zadavao dosta problema ranije, izgubio sam u sva tri meča koje smo igrali. Ipak, vjerujem da uz domaću publiku možemo doći do pobjede - rekao je Marin.

Prvog dana, u petak, program će početi u 11 sati, a tko će igrati i po kojem rasporedu bit će poznato nakon izvlačenja koje je predviđeno u četvrtak u 11:30 kod crkve sv. Donata.

VIDI OVO! 10 zanimljivosti koje niste znali o Ivanu Rakitiću!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe