Sport

Komentari 7

Čilićev preokret: Srušio Ramosa na startu Madrida, a sad Zverev

Čilićev preokret: Srušio Ramosa na startu Madrida, a sad Zverev

Velikim preokretom u odlučujućem setu, Marin Čilić pobjedom je otvorio ATP Masters 1000 u Madridu. Na 3-1 u trećem setu spasio je dvije break-lopte i okrenuo meč u svoju korist

U prvom kolu ATP Masters 1000 turnira u Madridu, hrvatski tenisač Marin Čilić (33, ATP 24.) pobijedio je domaćeg predstavnika Alberta Ramosa-Vinolasa (34. ATP 43.) rezultatom 6-3, 3-6 i 6-4 nakon dva sata i 15 minuta igre.

Nakon Ramosovog breaka u prvom setu za 2-1, Marin uzvraća s četiri gema u nizu i zaključuje set sa 6-3. 

U drugom setu kod 2-1 za Ramosa, Čilić se suočava s tri break lopte, od čega dvije vezane koje je spasio, no treću nije mogao. Do kraja seta nije bilo ni break lopti te Ramos osvaja drugi set 6-3 i izjednačava na 1-1 u setovima. 

Treći set krenuo je kao i prvi. U trećem gemu Ramos oduzima servis Čiliću i potvrđuje osvojeni gem za 3-1. A u idućem servis gemu, koji je trajao preko 10 minuta, Čilić spašava još dvije break lopte, da bi potom na 4-2 ponovno nanizao četiri gema i okrenuo meč u svoju korist. 

Marin je meč završio s 53 winnera, čak 40 više od Španjolca i 35 neprisiljenih pogrešaka, dvostruko više od Ramosa-Vinolasa.

To je bio njihov deseti međusobni ogled, a Marin vodi 7-3. U šesnaestini finala čeka ga drugi nositelj i treći tenisač svijeta, Nijemac Alexander Zverev.