Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Čini se da je Moharrami igrao rukom. Penal za Goricu? Ah, ti igrači. Padne kao da je mrtav'

'Čini se da je Moharrami igrao rukom. Penal za Goricu? Ah, ti igrači. Padne kao da je mrtav'

Bivši sudac i sudački ekspert Darko Cvitković dotaknuo se čudne situacije u kojoj je Hoxhi poništen gol iz slobodnjak jer je dva puta dirao loptu, komentirao je derbi Hajduka i Osijeka te cirkus na kraju Istra - Gorica

VIDEO

Utakmicom Dinama i Šibenika (4-0) završilo je uzbudljivo 34. kolo HNL-a. Pružilo je ludu utakmicu između Istre i Gorice (1-0), nesvakidašnji potez na susretu Slaven Belupa i Lokomotive (0-0) na kojem je poništen gol iz slobodnjaka Arberu Hoxhi. A vidjeli smo i nekoliko situacija sa susreta Varaždina i Rijeke (2-0).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

Suđenja generalno, spornih i dobrih sudačkih odluka dotaknuli su se bivši sudac i sudački ekspert MAXSporta Darko Cvitković i voditelj Saša Marić u emisiji "Studio HNL".

- Bilo je pogrešaka, ali s obzirom na teren i na kišu, suđenje je bilo dobro - počeo je Cvitković.

Dinamo - Šibenik, sudac Jakov Titlić

Dinamo na Maksimiru pobijedio Šibenik sa 4-0

76. minuta, Moharrami igrao rukom i penal za Šibenik.

- Vrlo je teško komentirati. Čini mi se da je Moharrami igrao rukom, da je skrenuo loptu. Ali ne možemo točno reći. Ako je igrao, čini mi se da mijenja smjer, onda bi trebao biti kazneni udarac. Ne znam zašto se nije VAR javio i sucu skrenuo pozornost. Ne znam kako su komunicirali.

80. minuta, Šutalo igrao rukom u svojem kaznenom prostoru.

- Isto dosta teško. Ako je Šutalo igrao loptom i ako je on sam sebe napucao, onda nema kaznenog udarca. Ne mogu reći je li on igrao loptom ili drugi igrač. Ali ako nije on, onda je kazneni udarac. Možda su oni tamo bolje vidjeli i rekli da je Šutalo igrao loptom i onda nema penala. Bilo je smiješno jer su svi stali i očekivali jedanaesterac.

Varaždin - Rijeka, sudac Ante Čulina

Osijek i Šibenik sastali se u 26. kolu SuperSport HNL-a

38. minuta, start Pilja nad Marinom. Dobio je žuti. Je li dovoljan žuti karton?

- Ovdje je nešto granično. Kada gledate filmiće koje Fifa pošalje, ima skala od jedan do deset. Ovo je granično. Sudac se odlučio za žuti, da je dao crveni, isto bi bilo u redu. Ne možemo mu ništa zamjeriti.

55. minuta, sukob Frigana i Pëllumbija. Bez opomena, je li ih trebalo biti?

- Trebalo je biti opomena. I za Frigana i za Pëllumbija. Htio bih pohvaliti prvog pomoćnog suca (Dario Kolarević op.a.) koji je ušao i razdvojio ih jer je mislio da će biti još veći problem. Uletio je, smirio i to je to.

82. minuta, prekršaj na Friganu u šesnaestercu.

- Ovdje nema prekršaja. Gurnuo ga je suigrač.

Hajduk - Osijek, sudac Igor Pajač

Lokomotiva i Dinamo sastali se u 28. kolu SuperSport HNL-a

- Nakon prošlog kola, kad smo malo s pravom kritizirali suca Pajača, sada je dobro odsudio derbi, vrlo važnu utakmicu.

Istra - Gorica, sudac Ivan Bebek

30. minuta, penal za Istru zbog igranja rukom tek nakon poziva VAR sobe.

- Pohvala VAR-u, koji se uključio i dao do znanja da je kazneni udarac. Da je igrač igrao rukom. Nema diskusije, ispravno dosuđeni kazneni udarac.

Slaven Belupo i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a

96. minuta, penal za Goricu, a onda neizravni slobodan udarac za Goricu.

- Mislio je Bebek da je bilo kontakta. A i vidite kakvi su igrači, ovaj se odmah primio za glavu, gotovo je... VAR ga je ispravno pozvao i sugerirao da pogleda. Na snimci se vidi da nije bilo kontakta. Po pravilima je bila opasna igra i sudac je ispravno dosudio neizravni slobodan udarac. A htio bih se vratiti na situaciju (klupe i momčadi gledali u VAR zaslon, op.a.), kada smo dobili VAR, sugerirali su nam da kada sudac pregledava snimke ili komunicira s VAR-om, da se odmakne od igrača i da samo on komunicira. A ovdje su svi osim nas u studiju bili na pregledu! To se ne smije dogoditi, pogotovo ovako iskusnom sucu. Ispravno je dosudio. Da je bio kontakt, onda bi bio kazneni udarac. Nije bilo kontakta i neizravni je slobodni udarac. Postoji još jedna opasna igra, a to je opasna igra na vlastitu štetu. Ako ja igram nogom u visini koljena, a igrač se baci glavom i igra, ako dođe do kontakta onda je izravni slobodni udarac za mene koji sam igrao nogom jer za igrača koji je igrao glavom nije normalno da ide tako nisko. Ako nema kontakta, onda će isto kao i ovdje sudac dosuditi neizravni slobodni udarac.

Je li igrač Gorice treba dobiti žuti zbog simuliranja?

- Ne. Malo ga dotakne, on padne, gotovo je, kao da je mrtav. Igrači pokušavaju sve napraviti.

Slaven - Lokomotiva, sudac Kyriakos Athanasiou (Cipar)

Koprivnica: U 34. kolu HNL-a susreli se Slaven Belupo i Lokomotiva

28. minuta, Stojković se žali na udarac u lice, bio je sa Soldom u skoku.

- On je njega udario rukom po licu i trebao je dosuditi kazneni udarac. I treba biti opomena, a ako je lakat služio kao oružje, treba biti crveni karton. Ovdje treba biti opomena igraču (žuti karton).

80. minuta, slobodan udarac Hoxhe, dva puta je dirao loptu.

- Vidim prekrasan pogodak i odjedanput sudac podiže ruku, sudi neizravni... Rekoh: "Pa kaj sad, nema zaleđa, nema ništa". I onda se vidi dvostruko igranje, koje najprije nisam vidio. Na snimci se vidi minimalno da je igrao lijevom nogom i dotaknuo loptu. Sudac je ispravno dosudio neizravni slobodni udarac za suparničku momčad. Na mjestu gdje je igrač igrao. U PNI kaže "Igrač koji izvodi slobodni udarac, bez obzira je li izravni ili neizravni, udarac iz kuta, udarac s vrata ili kod ubacivanja, ako ponovno igra s loptom po drugi puta prije nego je igrao bilo koji igrač, suparnički ili njegov, sudac će zaustaviti igru i dosuditi neizravni slobodni udarac na mjestu gdje je igrač drugi put igrao loptom." To se ovdje dogodilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz