Obavijesti

Sport

Komentari 47

Cipar imao šansu za totalni šok pa se raspao: Rusija je ostavila Hrvatskoj samo jedan scenarij

Cipar imao šansu za totalni šok pa se raspao: Rusija je ostavila Hrvatskoj samo jedan scenarij
4

Rusi su razbili Cipar 6-0 iako je na poluvremenu malo nedostajalo da bude 1-1. Hrvatska će tako morati pobijediti i na Malti i na Poljudu da završi na prvom mjestu i izravno ode na SP

Ruska nogometna reprezentacija u susretu je pretposljednjeg, 9. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru kao domaćin u Sankt Peterburgu svladala Cipar s uvjerljivih 6-0 (1-0). 

Pokretanje videa...

Put Vatrenih na Maltu 00:29

Rusija je povela već u 4. minuti golom Jerohina, da bi susret bio riješen početkom drugog dijela kada je u razdoblju od 55. do 62. minute Rusija postigla tri pogotka, a strijelci su bili Molov u 55., Mostovoj u 56. i Sutormin u 62. minuti.

Pred kraj susreta pobjedu su potvrdili Zabolotni u 82. i Jerohin svojim drugim golom u 87. minuti.

Rusija je ovom pobjedom stigla do učinka od 22 boda, pet više od druge Hrvatske te bi mogla osigurati plasman u Katar već kasnije večeras u slučaju da Hrvatska ne svlada Maltu u Ta'Qaliju u utakmici koja počinje u 20.45 sati.

Ukoliko Hrvatska svlada Maltu tada će o pobjedniku skupine i izravnom putniku u Katar odlučuvati izravni dvoboj Hrvatske i Rusije koji je na rasporedu u Splitu u nedjelju od 15 sati. U toj utakmici Rusiji će biti dovoljan i neodlučeni rezultat, dok Hrvatska mora pobijediti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Kvalifikacije za SP, skupina H 18.00 , Sankt Peterburg
Rusija
Jerohin 4', 87', Smolov 55', Mostovoj 56', Sutormin 62', Zabolotni 81'
6 : 0
Cipar
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj utakmice! Rusija je razbila Cipar 6-0 i pobjegla Hrvatskoj pet bodova uz utakmicu više. Hrvatska tako mora pobijediti i Maltu i Rusiju želi li izravno na Svjetsko prvenstvo.

87'

GOOOOL! Zabolotni za Jerohina koji je zabio prvi, a zabit će, čini se, i posljednji gol u Sankt Peterburgu. Zabio im je i u prvoj utakmici na Cipru. Atraktivan gol nekakvim poluškaricama, a ciparski izbornik polijeva se vodom po glavi.

82'

GOOOOL! Pukla je petarda u Sankt Peterburgu, Zabolotni se okrenuo na rubu šesnaesterca i pogodio u donji desni kut. Definitivno najlošija utakmica Cipra u ovim kvalifikacijama, a u ožujku su remizirali sa Slovačkom, namučili Hrvatsku u Rijeci (1-0), pobijedili Sloveniju...

73'

Evo i jednog pokušaja Cipra, pucao je Mamas koji je ušao prije koju minutu u igru. Nije to išlo u okvir. Sve je zapravo riješeno, obje momčadi čekaju kraj.

62'

GOOOOL! Aleksej Sutormin zabio je i četvrti u mreži Ciprana, to je definitivno kraj priče. Hrvatskoj će trebati dvije pobjede da se dokopa Katara, svaki drugi ishod baca je u play-off.

Komentari 47