Obavijesti

Sport

Komentari 85

Ćiro šokirao Slovence: Zbogom, dragi moji. Teško sam bolestan

Ćiro šokirao Slovence: Zbogom, dragi moji. Teško sam bolestan

Naša ljubav nema granica, vi volite mene, a ja vas. Uvijek ste bili za*eban, a pošten narod, rekao je legendarni trener koji se želio oprostiti od susjeda jer mu se teška bolest vratila

VIDEO

Trener svih trenera Ćiro Blažević (86) iznenadio je novinare slovenskog Sportkluba kad su ga nazvali da najavi utakmicu Hrvatske i Slovenije na Poljudu idući utorak.

- Nemam više što reći, ne znam što se događa i zato mi je teško govoriti o tome. nisam više zanimljiv - rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Ćiro o ruskom srebru

Pokretanje videa...

Ćiro o srebru sa SP-a 2018. 06:13

Govorio je jako polako i tiho.

- Dragi prijatelji Slovenci, naša ljubav nema granica. Vi volite mene i ja vas, ali moram vam reći žalosnu vijest. Jako sam, jako bolestan - kazao je.

Dvaput je pobijedio rak, operirali su mu prostatu, a bolest mu je prvi put dijagnosticirana 2011. No prokleti karcinom ponovno se vratio.

- Ako ne dođem uskoro u Sloveniju, a vjerojatno neću, volio bih iskoristiti priliku da iskažem ljubav i pozdravim sve prijatelje u Sloveniji, mogu biti ponosni na to što su Slovenci. Dosegli ste civilizacijski nivo kojem mi Hrvati stremimo. Nažalost, moram izreći katoličku riječ: zbogom. Zbogom, dragi moji Slovenci. Žao mi je, jako sam pesimističan.

Kasnije je pojasnio kako se osjeća u razgovoru za 24sata.

On je vodio reprezentaciju u prvim utakmicama protiv Slovenije, a bilo ih je. U kvalifikacijama za Euro 1996. pa Svjetsko 1998. Triput je rušio susjede, jednom remizirao.

- Naše rivalstvo je bilo veliko, to su bili nogometaši koji su rođeni u istoj državi, a onda su igrali jedni protiv drugih. Nije bilo važno tko je favorit, uvijek je bilo napeto.

Posebno se prisjetio remija baš u Splitu u travnju 1997. (3-3).

- Tko bi mogao zaboraviti kad ti jedan igrač zabije tri gola. On je bio igrač Dinama, moj glumac. Pomozite mi, kako se zove? Primož Gliha. Da, on. J**** mu mater. To je bila legendarna, dinamična i jako važna utakmica. Uvijek ste bili za*eban, a pošten narod, zato vas toliko volim - kazao je Ćiro.

Zašto volite Sloveniju?

- Zato što me obožavate, i ja vas. Godinama sam bio zaljubljen u Slovenku u Ptuju. Nažalost, nisam dugo dolazio i ne znam hoću li ikad više. Cijenim vas i poštujem, vi ste mala Švicarska - tepao je Ćiro slovenskim kolegama.

Pohvalio je Matjaža Keka i Zlatka Dalića, ali prognozu za utakmicu nije mogao dati.

- Postavljaš glupa pitanja, a tako ti je dobro išlo. Pravi stručnjak nikad ne prognozira, to rade samo laici. Tko može išta predvidjeti u nogometu? Čak i kad igraš protiv autsajdera, ne možeš predvidjeti da ćeš dobiti. Zato je ova igra tako čarobna i misteriozna - kazao je Ćiro.

POGLEDAJTE ĆIRINU ŽIVOTNU PRIČU:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet