Obavijesti

Sport

Komentari 36

Čitatelji su rekli svoje: Mandžo, dođi u Osijek, ali morat ćeš pristati na još manju plaću!

Čitatelji su rekli svoje: Mandžo, dođi u Osijek, ali morat ćeš pristati na još manju plaću!

Mandžo bi morao pristati na puno manju plaću u odnosu na onu koju je imao u Juveu jer, jasno je svima, Osijek si to ne može priuštiti. A toga su svjesni i navijači Osijeka...

VIDEO

Mario Mandžukić (34) u Osijeku?! Vijest se ove srijede, nakon objave Tportala, zakotrljala hrvatskim medijima. Navijači Osijeka su, naravno, s velikom euforijom primili ovu vijest. Jako dugo HNL nije vidio ovakvog kapitalca na djelu, osvajača srebra s Hrvatskom koji je prije godinu dana igrao za veliki Juventus.

Pokretanje videa...

00:59

Zaigralo je srce svakog osječkog navijača, ali Nenad Bjelica je tijekom dana demantirao tu informaciju. No, kako se zna reći, gdje ima dima, tamo ima i vatre. Možda se zasad ta opcija čini nemogućom, ali tko zna, možda uskoro dočekamo Mandžu u Gradskom vrtu?

Ako i kojim slučajem dođe do dogovora između Marija i bijelo-plavih, bivši hrvatski reprezentativac će morati pristati na puno manju plaću. 

Da bi se shvatila dimenzija ovog transfera potrebno je znati da je Mandžo u Juventusu zarađivao, tvrde Talijani, više od 45 milijuna kuna na godinu, odnosno, ako vam je lakše, 3,8 milijuna kuna na mjesec, plaća, koju niti jedan igrač u povijesti HNL-a nije imao. Niti će, gotovo sigurno, ikad imati.

Dakle, da bi Mario Mandžukić došao u Osijek, potreban je novac koji Osječani nemaju. Čak i da pristane na polovicu, to bi značilo oko 20 milijuna kuna na godinu, što je opet plaća koju nikad nitko u povijesti hrvatskog nogometa nije imao.

No, postoji druga opcija o kojoj se priča, a ta je da bi Mandžo došao u Osijek do ljeta, a potom krenuo u inozemstvo. U tom slučaju, Osijek bi za šest mjeseci mogao ponuditi koji “milijunčić” kuna, a Mandži bi, u slučaju da ne pronađe klub, dobro došlo šest mjeseci igranja u poznatom okruženju. 

Kako god, Mandžo bi morao pristati na puno manju plaću u odnosu na onu koju je imao u Juveu jer, jasno je svima, Osijek si to ne može priuštiti. U anketi smo vas pitali želite li da Mandžukić dođe u Osijek, a većina čitatelja je glasala za opciju 'Da, ali ako pristane na nižu plaću' (1772 glasa), 962 ljudi smatra da Mandžo ne treba Osijeku, a 1171 glas je dobila opcija da Mario mora doći pod svaku cijenu. Navijači ga jedva čekaju vidjeti, a sada je sve na glavnim akterima.

Juventus v Atalanta - Serie A - Allianz Stadium

Čim se “zakotrljala” priča o dolasku Mandže, zakotrljao se i kamenčić nade da bi Osijek u proljetnom dijelu mogao parirati Dinamu u borbi za naslov. Jer s Mandžukićem u momčadi niti jedna momčad u HNL-u ne bi protiv Osijeka bila favorit. Naravno, u Osijeku računaju i na prodaju dresova, od kojih bi sigurno kapnulo nekoliko stotina tisuća kuna. Bivši igrač Bayerna, Atletica i Juventusa je nekoliko mjeseci bez kluba i pitanje je u kakvoj je formi, ali i u takvom stanju bi radio razliku u HNL-u.

Osijek: NK Osijek ugostio Varaždin u 14. kolu HT Prve lige

Osječani su se u potpunosti preporodili od dolaska Nenada Bjelice. Na početku svog mandata govorio je kako je cilj napraviti prvaka od Osijeka u sljedećim sezonama, ali taj san je postao itekako moguć već u ovoj sezoni. Sjajnim rezultatima Osijek je došao do prvog mjesta na tablici, pao je Dinamo i već sada ih možemo smatrati dostojnim konkurentima Dinamu za naslov prvaka. Euforija je već sad na vrhuncu, a ako kojim slučajem dođe Mandžo. Što će tek tada biti...

A do tada hrvatski nogometaš može pregovarati s kime god želi, a javila mu se i Rijeka. Naravno, u šali.

- Osijek je u međuvremenu demantirao dovođenje Mandžukića pa evo mi se uključujemo u utrku: Mandžo, javi se.

🤭 Nekad su bile bitne igre i rezultat, danas je bitna karizma. Možda nemamo najbolji piar, ali barem znamo da se piše PR...

Objavljuje NK RijekaSrijeda, 23. prosinca 2020.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome