Sport

Komentari 36

Čitatelji su rekli svoje: Mandžo, dođi u Osijek, ali morat ćeš pristati na još manju plaću!

Čitatelji su rekli svoje: Mandžo, dođi u Osijek, ali morat ćeš pristati na još manju plaću!

Mandžo bi morao pristati na puno manju plaću u odnosu na onu koju je imao u Juveu jer, jasno je svima, Osijek si to ne može priuštiti. A toga su svjesni i navijači Osijeka...

Mario Mandžukić (34) u Osijeku?! Vijest se ove srijede, nakon objave Tportala, zakotrljala hrvatskim medijima. Navijači Osijeka su, naravno, s velikom euforijom primili ovu vijest. Jako dugo HNL nije vidio ovakvog kapitalca na djelu, osvajača srebra s Hrvatskom koji je prije godinu dana igrao za veliki Juventus.

Zaigralo je srce svakog osječkog navijača, ali Nenad Bjelica je tijekom dana demantirao tu informaciju. No, kako se zna reći, gdje ima dima, tamo ima i vatre. Možda se zasad ta opcija čini nemogućom, ali tko zna, možda uskoro dočekamo Mandžu u Gradskom vrtu?

Ako i kojim slučajem dođe do dogovora između Marija i bijelo-plavih, bivši hrvatski reprezentativac će morati pristati na puno manju plaću. 

Da bi se shvatila dimenzija ovog transfera potrebno je znati da je Mandžo u Juventusu zarađivao, tvrde Talijani, više od 45 milijuna kuna na godinu, odnosno, ako vam je lakše, 3,8 milijuna kuna na mjesec, plaća, koju niti jedan igrač u povijesti HNL-a nije imao. Niti će, gotovo sigurno, ikad imati.

Dakle, da bi Mario Mandžukić došao u Osijek, potreban je novac koji Osječani nemaju. Čak i da pristane na polovicu, to bi značilo oko 20 milijuna kuna na godinu, što je opet plaća koju nikad nitko u povijesti hrvatskog nogometa nije imao.

No, postoji druga opcija o kojoj se priča, a ta je da bi Mandžo došao u Osijek do ljeta, a potom krenuo u inozemstvo. U tom slučaju, Osijek bi za šest mjeseci mogao ponuditi koji “milijunčić” kuna, a Mandži bi, u slučaju da ne pronađe klub, dobro došlo šest mjeseci igranja u poznatom okruženju. 

Kako god, Mandžo bi morao pristati na puno manju plaću u odnosu na onu koju je imao u Juveu jer, jasno je svima, Osijek si to ne može priuštiti. U anketi smo vas pitali želite li da Mandžukić dođe u Osijek, a većina čitatelja je glasala za opciju 'Da, ali ako pristane na nižu plaću' (1772 glasa), 962 ljudi smatra da Mandžo ne treba Osijeku, a 1171 glas je dobila opcija da Mario mora doći pod svaku cijenu. Navijači ga jedva čekaju vidjeti, a sada je sve na glavnim akterima.

Juventus v Atalanta - Serie A - Allianz Stadium

Čim se “zakotrljala” priča o dolasku Mandže, zakotrljao se i kamenčić nade da bi Osijek u proljetnom dijelu mogao parirati Dinamu u borbi za naslov. Jer s Mandžukićem u momčadi niti jedna momčad u HNL-u ne bi protiv Osijeka bila favorit. Naravno, u Osijeku računaju i na prodaju dresova, od kojih bi sigurno kapnulo nekoliko stotina tisuća kuna. Bivši igrač Bayerna, Atletica i Juventusa je nekoliko mjeseci bez kluba i pitanje je u kakvoj je formi, ali i u takvom stanju bi radio razliku u HNL-u.

Osijek: NK Osijek ugostio Varaždin u 14. kolu HT Prve lige

Osječani su se u potpunosti preporodili od dolaska Nenada Bjelice. Na početku svog mandata govorio je kako je cilj napraviti prvaka od Osijeka u sljedećim sezonama, ali taj san je postao itekako moguć već u ovoj sezoni. Sjajnim rezultatima Osijek je došao do prvog mjesta na tablici, pao je Dinamo i već sada ih možemo smatrati dostojnim konkurentima Dinamu za naslov prvaka. Euforija je već sad na vrhuncu, a ako kojim slučajem dođe Mandžo. Što će tek tada biti...

A do tada hrvatski nogometaš može pregovarati s kime god želi, a javila mu se i Rijeka. Naravno, u šali.

- Osijek je u međuvremenu demantirao dovođenje Mandžukića pa evo mi se uključujemo u utrku: Mandžo, javi se.

Najčitaniji članci