Sport

Komentari 6

City misli na budućnost: Doveo je brazilsko čudo od djeteta

City misli na budućnost: Doveo je brazilsko čudo od djeteta

Sretni smo što možemo potvrditi da smo postigli dogovor sa Fluminenseom oko transfera Kaykyja. Ostat će na posudbi u Fluminenseu do kraja sezone, objavio je Manchester City

Tek mu je 17 godina, ali već ga sada zovu novim Neymarom. To je očito bilo dovoljno za Manchester City koji je brže-bolje posegnuo u Fluminense i kupio mladog Brazilca Kaykyja za deset milijuna eura!

 - Sretni smo što možemo potvrditi da smo postigli dogovor sa Fluminenseom oko transfera Kaykyja - objavio je Manchester City.

Kayky, čudo od djeteta, kako mu tepaju engleski i brazilski mediji, će ostati u matičnom klubu na posudbi do kraja sezone, a onda bi na ljeto trebao preseliti u Manchester. 

Riječ je o 17-godišnjem nogometašu oko kojeg se u Brazilu već sada stvorio 'hype', nešto slično kao dok je Neymar stasao kao igrač. Upravo i zbog toga ga mnogi zovu 'novim Neymarom'. Ima fantastičan dribling, kao da pleše s loptom, a uz sjajno ubrzanje je neuhvatljiv za protivnike iako je još klinac. 'Građani' su svjesni, ako bude i upola dobar kao Neymar, da su 'uboli' bingo.

Ovaj mladi nogometaš, pomalo neobičnog imena za jednog Brazilca, je u profesionalnom nogometu tek dva mjeseca, a u prvoj momčadi Fluminensea je u osam utakmica zabio dva gola uz asistenciju.

Njegove izvedbe su očito zadovoljile Cityjeve skaute koji nije htio čekati da igrač stasa već su se htjeli osigurati za budućnosti. Kayky igra na poziciji desnog krila unatoč tomu što je ljevak, a može pokriti i špicu.

Golove slavi tako što simbolizira brkove u čast svog oca, a navijači Manchester Cityja nadaju se kako će tu proslavu sve češće viđati u budućnosti. Veliki je pritisak na ovome mladiću za kojeg su Englezi iskrcali deset milijuna eura i očekuju jako puno od njega, a vidjet ćemo za nekoliko godina hoće li mu to biti veliki uteg ili će Brazil zaista dobiti novog Neymara.

Najčitaniji članci