Obavijesti

Sport

Komentari 62

City potopio Tottenham! Sada je 14 bodova ispred Uniteda

City potopio Tottenham! Sada je 14 bodova ispred Uniteda
1

Manchester City Pepa Guardiole je nezaustavljiv. Nakon pobjede u derbiju s Unitedom, danas je pao Tottenham. 'Spursi' su primili četiri komada i nastavili promjenjivu formu

VIDEO

U najzvučnijoj utakmici 18. kola Premier lige, Manchester City je na Etihadu s visokih 4:1 porazio Tottenham i tako osigurao prednost od minimalno 11 bodova i nakon ovog kola.

City je poveo u ranoj fazi utakmice; Ilkay Gündogan je nakon kornera kojeg je izveo Sane u 14. minuti glavom zatresao mrežu nemoćnog Huga Llorisa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Francuski golman dobro se nosio s brojnim napadima Guardioline momčadi, a kada se u činilo da bi Tottenham mogao iskoristiti privremenu terensku dominaciju, City odlazi na 2:0 zahvaljujući prekrasnom golu Kevina De Bruynea.

Belgijski veznjak u 70. minuti je izvrsno prošao po lijevoj strani i praktično iz mrtvog kuta iskosa pogodio za udvostručenje prednosti svoje momčadi.

Pet minuta kasnije, vodeća momčad lige mogla je otići i na tri gola prednosti, no najstrožu kaznu propustio je realizirati Gabriel Jesus. Ipak, trebalo je čekati tek do 80. minute da bi vidjeli novi gol u Tottenhamovoj mreži, ovoga puta egzekutor je bio Raheem Sterling, a isti igrač u 90. minuti koristi kiks Erica Diera i postiže svoj 11. premierligaški gol u sezoni za 4:0.

Duboko u sudačkoj nadoknadi, na konačnih 4:1 smanjio je Eriksen.

Chelsea je rutinski riješio dvoboj protiv Southamptona u kojem je slavio 1:0 pobjedu.

Nakon niza promašaja, Marcos Alonso u posljednjoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela postiže prekrasan pogodak iz slobodnog udarca čime je Chelsea na odmor otišao sa zasluženom prednosti.

Conteova momčad kontrolirala je utakmicu ne dozvolivši gostima niti jedan udarac u okvir gola sve do 63. minute kada Charlie Austin pogađa trese desnu vratnicu.

Chelsea je u drugom poluvremenu djelovao pomalo letargično te je teško ulazio u prave prilike, prvi opasniji udarac uputio je Hazard tek u 67. minuti. Isti igrač nekoliko minuta kasnije dodao je za Fabregasa koji postiže pogodak, no on je zbog zaleđa opravdano poništen.

U posljednjih petnaestak minuta utakmice, Southampton je zaredao s nekoliko (polu)prilika, najopasniji ponovno je bio Austin, Chelsea je pokušao odgovoriti preko Morate Fabregasa, ali na kraju je slavio minimalnu pobjedu kojom je ostao na 14 bodova zaostatka za vodećim Cityjem.

Slična utakmica odigrana je na Emiratesu gdje je Arsenal uz potpunu dominaciju i niz prilika protiv Newcastlea došao tek do 1:0 pobjede.

Jedini pogodak na utakmici pravo je remek-djelo Mesuta Özila koji u 23. minuti jednu odbijenu loptu silovitim udarcem iz poluvoleja neobranjivo pospremio pod prečku u gol.

Bio je to ujedno i gotovo jedini potez na utakmici vrijedan divljenja. Gosti su većinu vremena proveli duboko u svojoj polovici pokušavši gustim blokom i povremenim pokušajima kontra napada doći barem do boda, dok je Arsenal bio primoran na dalekometne pokušaje koji nisu urodili plodom te je utakmica završena rezultatom postavljenim sredinom prvog dijela.

Bh. branič Sead Kolašinac susret je odgledao s klupe domaćina koji je ovom pobjedom došao na četvrtu poziciju.

Huddersfield je bio uvjerljiv na gostovanju kod Watforda gdje je došao do 3:1 pobjede golovima KachugeDepoitrea, dok je dva zabio Mooy . Utješan zgoditak za domaćina postigao je Doucoure u 68. minuti, a zanimljivo je da su obje momčadi utakmicu završile s po jednim igračem manje: Watford je od 33. minute bio bez Deeneyja koji je dobio izravan crveni karton, dok je u redovima gostiju drugi žuti u 50. minuti dobio Hogg.

U utakmici igranoj u 13:30, Crystal Palace došao je do prvih golova u gostima pobjedivši Leicester rezultatom 3:0.

Cristian Benteke u 19. minuti prekinuo je niz od 13 utakmica u kojima Palace nije zabio ugostima  ove sezone, a u strijelce su se upisali i Zaha u 40. te Sako u 90+4. minuti.

Leicester je od 61. igrao s igračem manje kada je Ndidi dobio drugi žuti karton i time postao četvrti igrač u povijesti Premier lige koji je isključen na svoj - rođendan !

Brighton Burnley odigrali remi su bez golova (0:0). Utakmica Stokea West Hama počela je s jednim satom zakašnjenja zbog velikog nevremena, a gosti su na kraju slavili s uvjerljivih 3:0 golovima Noblea Arnautovića Sakha.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića