Obavijesti

Sport

Komentari 29

City u Mađarskoj do 19. pobjede zaredom: Gladbach primio dva

City u Mađarskoj do 19. pobjede zaredom: Gladbach primio dva

Manchester City apsolutno je zasluženo došao do pobjede protiv M'gladbacha u Puškaš Areni pobjedivši ih 2-0. Strijelci su bili Bernardo Silva i Gabriel Jesus, a uzvratna utakmica igra se za dva tjedna

Englesku momčad su do pobjede odveli Bernardo Silva, strijelac vodećeg gola u 29. minuti, i Gabriel Jesus koji je na Silvinu asistenciju pogodio mrežu u 65. minuti za konačnih 2-0.

POGLEDAJTE VIDEO: Pep Guardiola

Pokretanje videa...

13:20

U sudaru druge najefikasnije momčadi grupne faze Lige prvaka s 16 pogodaka (Borussia Moenchengladbach) i najbolje obrane koja je u šest utakmica samo jednom kapitulirala (Manchester City), boljom se pokazala strategija Pepa Guardiole. Visokim pritiskom španjolski strateg nije dopustio Nijemcima da se razmašu, a obrana je bila konstantno izložena prijetnjama gostujućih igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tako se Raheem Sterling u nekoliko navrata sjurio po desnoj strani u kazneni prostor, ali su njegovi udarci završavali u bloku ili bi mu u presudnom trenutku domaći braniči uspjeli odnijeti loptu.

U obećavajućim situacijama su se također našli i Foden te Gabriel Jesus, ali u prvih 25 minuta golman Borussije Yann Sommer nije imao značajnijih intervencija.

Champions League - Round of 16 First Leg - Borussia Moenchengladbach v Manchester City

U 27. minuti Sterling se ponovno sjurio u kazneni prostor i pao nakon starta Bensebainija te tražio penal, ali je i usporena snimka pokazala da je portugalski sudac Soares Dias dobro prosudio da je branič domaće momčadi igrao na loptu.

No, dvije minute poslije pritisak Cityja se isplatio. Cancelo je na tridesetak metara od gola došao do lopte, došao do 25 metara i s lijeve strane uputio idealan centaršut na peterac, pogodio sunarodnjaka Bernarda Silvu koji je glavom zabio i svladao Sommera.

Borussia iz Mönchengladbacha protiv Man. Cityja u Budimpešti
Borussia iz Mönchengladbacha protiv Man. Cityja u Budimpešti

Bio je to jedini gol u prvom poluvremenu, iako su izabranici Pepa Guardiole imali još nekoliko izglednih situacija, ali im je nedostajalo preciznosti u udarcima ili završecima obećavajućih akcija. No, Manchester City je bio potpuno nadmoćan, ostavljajući Borussiju, debitanta u nokaut fazi Lige prvaka, bez ijednog udarca u prvih 45 minuta.

Iako su Nijemci na početku drugog poluvremena malo češće počeli navraćati u polovicu gostujuće momčadi, u 54. minuti je Manchester City morao udvostručiti prednost. Gabriel Jesus iskoristio je dar Bensebainija i krenuo sam prema Sommeru. No, dok je Brazilac vagao što će učiniti i kad je konačno odlučio pucati, vratio se Elvedi i uspio mu blokirati šut.

U 63. minuti konačno su i Nijemci uputili prvi udarac koji uopće nije bio bezopasan. Na ubačaj Zakarije sjajno je reagirao Plea i uspio zahvatiti loptu petom u zraku. Na njegovu nesreću lopta je prošla nekoliko centimetara pokraj stative.

Champions League - Round of 16 First Leg - Borussia Moenchengladbach v Manchester City

No, to nije bio nagovještaj velikog preokreta. Upravo suprotno. U 65. minuti Manchester City je udvostručio prednost. Raheem Sterling je započeo akciju s lijeve strane, dodao do Cancela, a sjajni Portugalac je još jednom navođenom loptom pogodio ponovno Bernarda Silvu na suprotnoj stativi. No, za razliku od 29. minute, kad je bio strijelac, Silva je odlučio glavom proslijediti loptu u sredinu, gdje je na nju naletio Gabriel Jesus i poslao ju u mrežu za 2-0.

Nepreciznost Cityjevih napadača spasila je Borussiju uvjerljivijeg poraza, a kad se činilo da će njemačka momčad u svom debiju u nokaut fazi Lige prvaka ostati bez ijednog udarca u okvir, Borussia je mogla doći do pogotka koji bi momčadi Marca Rosea pružila kakvu-takvu nadu za uzvrat.

Guardiola protiv Swanseaja do 200. pobjede na Cityjevoj klupi
Guardiola protiv Swanseaja do 200. pobjede na Cityjevoj klupi

U posljednjoj minuti sučevog dodatka Wolf je sam krenuo prema Edersonu, ali je uglavnom besposleni vratar Cityja odlično reagirao i spasio svoju mrežu te ju ostavio netaknutom u utakmicama Lige prvaka već više od 600 minuta.

Manchester City je u Budimpešti došao do 19. uzastopne pobjede u svim natjecanjima i doista bi se moralo dogoditi čudo da 16. ožujka na Etihadu Guardiolina momčad ne izbori rezultat koji će je odvesti u četvrtfinale Lige prvaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA 21:00 , PUSKAS ARENA
Borussia Monchengladbach
0 : 2
Manchester City
29' Silva, 65' Jesus
Sortiranje događaja
93'

Kraj utakmice u Puškaš Areni! City nije dao disati Gladbachu, te su današnjom igrom zasluženo došli na korak do četvrtfinala.

90'

Četvrti sudac pokazao je da će se još igrati tri minute sudačke nadoknade. 

86'

Hofmann je ušao u šesnaest metara gdje ga ruši Cancelo koristeći se rukama. Situacija je bila sporna, ali sudac je u komunikaciji s VAR sobom procijenio da prekršaja nije bilo te se igra nastavlja.

Iz igre izlazi Hofmann koji je pretrpio prekršaj , a umjesto njega ulazi Wolf.

81'

Bliži se kraj utakmice. Igra se zadnjih deset minuta susreta u kojem City aposlutno dominira nad Gladbachom.

Dupla zamjena u redovima Cityja. Izlazi Foden, a umjesto njega ulazi Torres. Umjesto Gabriela ulazi Aguero koji dugo nije igrao zbog ozljede i zaraze korona virusom. 

74'

Još jedna zamjena u redovima M'gladbacha. Stindl napušta igru, a umjesto njega ulazi Embolo. 

Komentari 29