Obavijesti

Sport

Komentari 13

Zubac i društvo sredili LeBrona i gurnuli ga daleko od playoffa

Zubac i društvo sredili LeBrona i gurnuli ga daleko od playoffa
6

Vince Carter s 42 godine zabio 7 trica i preskočio R.Millera kao 20. strijelac svih vremena. D-Wade preskočio Jordana kao najbolji bek-bloker svih vremena. Rajon Rondo: triple-double i petoj momčadi u karijeri

VIDEO

Clippersi su gazde Los Angelesa. Trećom uzastopnom pobjedom u gradskom su derbiju Lakersima nanijeli treći poraz zaredom pa LeBrona za još jedan veliki korak udaljili od play-offa. Lakersi su čak i vodili krajem trećem četvrtine, ali nije im pomogla ni povijesna večer Rajona Ronda (24-10-12 njegov je triple-double sa petom NBA momčadi čime je postao tek drugi u povijesti kojem je to uspjelo, uz Marka Jacksona), ni dobra LeBronova partija.

NBA: Los Angeles Clippers at Los Angeles Lakers

Lakersi su igrali bez Brandona Ingrama, a Danilo Gallinari (23p) i Lou Williams (21p) bili su najbolji kod 'gostiju'. Clippersi sve čvršće stoje u play-off zoni, a Lakersima (46.9 %) je nedostižan San Antonio (55.4 %) na osmom mjestu Zapada nego im tako izgleda i Sacramento (50.8 %) na devetom mjestu. Nakon 15 godina imat ćemo NBA doigravanje bez LeBrona Jamesa koji je u svakoj od zadnjih osam godina igrao finale.

Luda večer u Texasu

NBA: Denver Nuggets at San Antonio Spurs

Denver Nuggetsi i Nikola Jokić su nakon pet uzastopnih pobjeda ušli u seriju od tri poraza. Kod San Antonia su gubili 21 razlike pa serijom 23:6 došli do tri šuta za vodstvo, ali u zadnjih 16 sekundi utakmice nijedna od te tri lopte nije prošla kroz obruč teksaških Mamuza. Spursima je to treći trijumf zaredom, a nosili su ih oni od kojih se to najviše i očekuje: DeMar DeRozan (24/6/7) i LaMarcus Aldridge (22p, 9s).

New Orleans je sa po 30 poena Jruea Holidaya i Juliusa Randlea pobijedio na teškom gostovanju u Salt Lake Cityju (Pelicansima je to treća pobjeda u nizu), a Sacramento kod kuće sa 7 razlike riješio Knickse (Mario Hezonja nije igrao ni sekunde).

Sunsi dobili Buckse!

NBA: Milwaukee Bucks at Phoenix Suns

Poraz New Yorka u Sacramentu znači da su Knicksi sada najgora momčad lige jer oni koji su to do jučer bili, Phoenix Suns, su nakon pobjede nad Lakersima jučer dobili i prvu momčad lige, Milwaukee Buckse! Igrač utakmice bio je Kelly Oubre (27 poena i 13 skokova), naš Dragan Bender je u 12 minuta zabilježio 3 skoka i 2 asistencije, bez poena, a Phoenix je tekmu prelomio serijom 14:5 u zadnjoj četvrtini. Arizona je u finišu sezone dočekala i pobjede svojih Sunsa.

D-Wade 'preskočio' MJ-a

NBA: Atlanta Hawks at Miami Heat

U svom posljednjem NBA-plesu Dwyane Wade opet trpa sa sirenom i - ruši rekorde. Sinoć je bio najbolji igrač Heata sa 23 poena, 5 asistencija i 2 skoka u pobjedi nad Atlantom, a sa 2 bloka je preskočio najvećeg ikad, Michaela Jordana, te postao bek sa najviše blokova u NBA povijesti - 1052!

Inače, Luka Dončić i njegov Dallas doživjeli su totalno gaženje u Brooklynu. Netsi su u jednom trenutku imali i 44 poena razlike, a završilo je 127:88... 39 razlike za Brooklyn! Domaće je predvodio DeMarre Carroll, a kod Dallasa jedini koji su nešto odigrali bili su Dwight Powell i Dončić (premda uz jako loš šut, 6-16 tj. 38%).

Vince Carter je - čudo

NBA: Atlanta Hawks at Miami Heat

Na istoj utakmici na kojoj je D-Wade preskočio Jordana po broju blokova, veliki Vince Carter preskočio je Reggieja Millera po broju postignutih poena te postao 10. strijelac u NBA povijesti. I ne samo to: Carter je vjerojatno najbolji 'dunker' u povijesti lige, ali sinoć je postao i šesti po broju ubačenih trica (preskočio Jamala Crawforda) u NBA povijesti, a svoj 21 poen postigao je sa - sedam ubačenih trica (od 11 pokušaja, vrhunskih 64%)! Carter je ušao s klupe, a sa 42 godine još uvijek i zakucava pa ako treba i tricama zadržava svoju momčad u životu koliko god je to moguće. Ovaj put, Heat i D-Wade bili su bolji za jedan poen.

Rezultati

LA Lakers-LA Clippers 105:113
Brooklyn-Dallas 127:88
Miami-Atlanta 114:113
San Antonio-Denver 104:103
Phoenix-Milwaukee 114:105
Utah-New Orleans 112:115
Sacramento-New York 115:108

Tablice

ZAPAD

 

ISTOK

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići