Sport

Komentari 15

Conor od borbi zaradio najviše, 'Reem' drugi, Stipe ni u TOP10

Conor od borbi zaradio najviše, 'Reem' drugi, Stipe ni u TOP10

Web stranica Hardcord objavila je listu TOP10 UFC boraca prema zaradi od honorara (bez postotka od prodaje PPV-a). 'Zloglasni' Irac ima daleko najveću zaradu, a prvak teške kategorije Stipe Miočić (37) nije ni blizu

Želiš li lajavog Irca koji prodaje PPV-e kao od šale, to trebaš pošteno i platiti. Conor McGregor (31) je samo od borbi u UFC-u zaradio 12 milijuna dolara, a njegov ljuti rival Khabib Nurmagomedov (31) nalazi se na trećem mjestu sa 8,6 milijuna dolara zarade.

Nakon dvije godine pauze upravo se McGregor ponovno vraća u oktogon i to protiv 'Cowboya' Cerronea (36) koji je deveti na listi najplaćenijih sa skoro 6 milijuna dolara. na UFC-u 246 će se 18. siječnja spomenuti dvojac boriti u glavnoj borbi večeri. Drugi na listi najplaćenijih je Alistair Overeem (39).

To je na prvu možda i iznenađujuće, ali treba razmišljati kako je Overeem u najjačoj svjetskoj organizaciji već osam godina te je svojevremeno bio u samom vrhu teške kategorije pa je na samim honorarima došao do zarade od devet i pol milijuna dolara.

TOP10 po zaradi prema Hardcordu:

Američko hrvatski borac i aktualni prvak teške kategorije Stipe Miočić (37) je prema dostupnim podacima od honorara zaradio oko četiri milijuna dolara pa će u sljedećim borbama morati tražiti izdašnije svote kako bi se približio Cormieru koji je na 10. mjestu. No, kako će se vjerojatno ponovno boriti s DC-jem, Stipe bi opet mogao ostati izvan najplaćenijih 10.

Najčitaniji članci