Obavijesti

Sport

Komentari 20

'Ćorić i Gojak su u Ligi prvaka, meni Hajduk ni šansu nije dao'

'Ćorić i Gojak su u Ligi prvaka, meni Hajduk ni šansu nije dao'
3

Ismar Hairlahović na isti dan potpisao je profesionalni ugovor s Hajdukom kad i Nikola Vlašić i Andrija Balić. Odlaskom Poklepovića prebačen je u B momčad i sad odlazi iz kluba...

VIDEO

Odlazak Ismara Hairlahovića iz Hajduka B mnogima koji nisu upućeni u stanje na Poljudu neće se činiti posebno važnim, no priča mirnoga i tihoga momka, kapetana mlade BiH reprezentacije, koji nikad nije dobio priliku pokazati što zna, priča je u kojoj će se prepoznati mnogi mladi igrači Hajduka. 

Ismar Hairlahović stigao je u Hajduk prije šest i pol godina na preporuku Predraga Pašića koji ga je trenirao. Nadareno dijete, odličan učenik primjerenog vladanja, stigao je na Poljud i oduševio. Kako igrom, tako i ponašanjem. 

- Bilo je priča da ću u Sarajevo, Dinamo ili Hajduk, ali otac mi je predložio da izaberem Hajduk. ''Ipak je to Hajduk sine'', kazao mi je. Hajduk je klub koji je volio od najmlađih dana, a tu je ljubav prenio na mene. 

I Ismar je krenuo dobro, najprije je s generacijom Marija Pašalića, Tonća Mujana, Zvonimira Milića... osvojio kadetsko prvenstvo, potom i sa svojom generacijom u kojoj su igrali Nikola Vlašić, Andrija Balić, Lorenco Šimić, Ivo Grbić i kup, a potpisao je i profesionalni ugovor. 

"Nije mi jasno zašto nisam dobio šansu"

- Bio je to jedan od najsretnijih dana u mojoj karijeri, isti dan potpisali smo profesionalni ugovor Nikola Vlašić, Andrija Balić i ja - kazao nam je Ismar, koji je vrlo brzo i debitirao za prvu momčad i to kako.

Zamijenio je Marija Pašalića, koji je igrao svoju zadnju utakmicu u dresu Hajduka. Mnogi su u tom potezu Igora Tudora vidjeli dosta simbolike, no...

Ismar je odigrao još 25 minuta protiv Osijeka, odlaskom Poklepovića prebačen je u B momčad na kaljenje, i tu je i ostao dvije i pol sezone.

- Ni meni nije jasno zašto nisam dobio priliku, na pripreme su odlazili i tri godine mlađi od mene, a ja se vratim s EP, i vidim da nisam u kombinacijama. Koliko su utakmica u međuvremenu odigrali Pašalić, Vlašić, Balić... Nedavno gledam fotografiju uoči utakmice BiH i Hrvatske, kapetani Ćorić i ja, iza nas Gojak... Njih dva igraju Ligu prvaka, a ja ni priliku nisam dobio - kaže nam Hairlahović i odmah dodaje:  

- Ne bih želio da ispadne da imam nešto protiv Hajduka. Ne daj Bože. Nikad protiv Hajduka, Hajduk je svetinja, i ja ću uvijek voljeti Hajduka, iz kojeg nosim toliko lijepih u spomena. Ne zamjeram Hajduku kao klubu, zahvalan sam što me odgojio kao igrača, što sam izgradio osobnost i naučio nešto. A to što mi neki ljudi nisu dali priliku da dokažem što znam, njima na dušu, ali o imenima neću. 

Ne predajem se, i Ibričić je "iz druge" došao u Hajduk

Iako je odigrao neke dobre utakmice za B momčad, to nije bilo dovoljno. 

- Dokazivanje u trećoj ligi nije jednostavno, nije ta treća liga laka, da možeš svaku utakmicu zabiti po dva gola, pogotovo ne kad igraš zadnjeg veznog, što nije bila moja prava pozicija.

Ismar se vratio u svoj Cazin, a uskoro će i u novi klub. 

- Do 6. siječnja sam formalno igrač Hajduka i do tada ne smijem govoriti o novom klubu, no nešto imam, saznat će se uskoro. Evo, upravo ste me zatekli u svlačionici, zapadao je snijeg, ali trenirati se mora - nasmijao se Iso, kako su ga zvali u Hajduku i dodao: 

- Ne predajem se, idem dalje. I Senijad Ibričić je 'iz druge' stigao u Hajduk, 'ko kaže da ne mogu i ja. Žao mi je, razočaran sam, sanjao sam kako u dresu Hajduka zabijam gol Dinamu, kako slavim pred sjeverom... Nije mi se ispunio san, ali ja se ne predajem, neke stvari se nisu poklopile, tko zna, možda ću uspjeti zaobilaznim putem. Nikad nisam tražio ništa nego priliku, par utakmica da dokažem jesam li ili nisam za Hajduk. Vidjet ćemo tko je pogriješio, Hajdukova struka ili ja.... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...