Obavijesti

Sport

Komentari 26

Ćorić: Strah me prije Nadala, nekad znam loše reagirati...

Ćorić: Strah me prije Nadala, nekad znam loše reagirati...
1

Jako mi je žao jer sam se nadao da ću ekipi donijeti taj bod, on je bio bitan jer bi možda i dečkima bilo lakše igrati taj zadnji meč parova ali eto…Što je, tu je. rekao je Zagrepčanin kojeg u srijedu čeka Nadal

VIDEO

Hrvatska, branitelj naslova, otvorila je Davis Cup porazom 0-3 od Rusije. Bila je to teška večer za sve. Možda se netko i pribojavao poraza u madridskoj Čarobnoj kutiji nakon svega što se događalo uoči dolaska u Madrid, ali malotko je očekivao 0-3 na otvaranju Davis Cupa. Protiv Rusa su hrvatski igrači napustili teren pognute glave premda ih je 30-ak hrvatskih navijača bodrilo i ohrabrivalo. Nisu krili razočaranje nakon što su izašli pred novinare.

Jedini set osvojio je Borna Ćorić protiv Karena Hačanova, poveo je sa 7-6, a zatim izgubio sljedeća dva s 4-6.

Pokretanje videa...

03:41

- Mislim da sam stvarno odigrao dobro set i pol te sam bio jako zadovoljan. U drugom setu sam vjerovao da ga imam, osjećao sam da puca, a da ja postajem bolji igrač. Nažalost, na 3-3 sam odigrao loš gem, i tu me je ‘brejknuo’. Tada je sve krenulo nizbrdo”, rekaos je Ćorić.

- Fizički sam jako pao. Nakupio mi se umor a noge više nisu slušale…Na kraju je on bio bolji - dodao je.

Ćorić, predvodnik hrvatske reprezentacije u Madridu, vjerovao je u pobjedu no dvoranu je napustio utučen poput svojih suigrača.

- Jako mi je žao jer sam se nadao da ću ekipi donijeti taj bod, on je bio bitan jer bi možda i dečkima bilo lakše igrati taj zadnji meč parova ali eto…Što je, tu je - rekao je Zagrepčanin kojeg u srijedu čeka Rafael Nadal.

Hrvatska izgubila od Rusije, Hačanov preokrenuo Ćorića
Hrvatska izgubila od Rusije, Hačanov preokrenuo Ćorića

- Protiv Nadala će biti isto, ako ne i teže. Nadam se da će mi tijelo biti u redu kada se probudim, nekada znam loše reagirati jer nisam puno trenirao zadnja tri-četiri tjedna. Toga me najviše strah.

Ivan Dodig u paru s Nikolom Metićem nije uspio preokrenuti gubitnički niz u ponedjeljak.

- Nije nam bio problem igrati jer znamo da u ovom formatu svaki bod puno znači, sve je bilo u redu, no nismo uspjeli odigrati na visokoj razini kao što smo očekivali - rekao je iskusni Međugorac, preuzevši tako i na parove dio krivnje za ukupni poraz.

Borna Gojo je s 21 godinom debitirao u reprezentaciji porazom od 3-6 i 3-6 protiv Andreja Rubljova, 23. igrača svijeta. Premda je na papiru bio autsajder, mladi tenisač je bio tužan te je samog sebe kritizirao. On je prvi izašao na teren otvorivši novi format Davis Cupa.

- Nastojao sam učiniti meč što neizvjesnijim. On je odigrao dobro, a ja nisam radio ono što inače radim dobro. Servis mi nije bio na razini, a posebno ne na razini za ovaj meč, pa time nisam zadovoljan. Imao sam i prilike za biti puno agresivniji… Možda je malo i trema utjecala da sam išao na sigurno a on je igrač kod kojeg to ne prolazi - ispričao je Gojo.

Rusi 'pomeli' Hrvatsku: Dodig i Mektić izgubili i treći dvoboj
Rusi 'pomeli' Hrvatsku: Dodig i Mektić izgubili i treći dvoboj

Rubljov je svoje odigrao, a ja sam imao neke prilike, posebno početkom drugog seta kada sam se malo smirio, a igra izjednačila. Nažalost nisam to iskoristio… Izvući ću pozitivne stvari iz ovog meča te nastojati biti bolji u srijedu”, poručio je.

Mladić koji na američkom sveučilištu studira ekonomiju prije tri mjeseca je postao profesionalni tenisač. Vjeruje kako mu igranje za reprezentaciju na Davis Cupu donosi iskustvo i znanje, pa da će u budućnosti pobjeđivati igrače svjetske razine.

- Za mene je odlično što sam ovdje s momcima koji igraju dugo, da imam priliku igrati i učiti od njih svaki dan. Kod mene ima puno prostora za napredak, nadam mu se što prije. Mislim da mogu igrati protiv velikih igrača i pobjeđivati ih, to je barem moje viđenje. Idem dan po dan, korak po korak.

Možda bi već sada rezultat Hrvatske bio drugačiji da je umjesto pred slabo popunjenim tribinama Čarobne kutije u Madridu, igrala pred svojom publikom.

- Atmosfera je bila dobra, očekivana. No nije to atmosfera kao kada mi igramo u Zadru ili Osijeku gdje je vrhunska atmosfera. No znamo da 5.000 naših navijača ne može doći tu. Ali bilo je ovo dobro iskustvo s novim formatom natjecanja - dodao je.

Oko 30 hrvatskih navijača neumorno je bodrilo hrvatske igrače, a posebno su emotivni bili trenuci kada je Gojo u teškoj situaciji stajao pred Rublevim, a dvoranom se orilo “igraj Borna, mi te volimo…mi te volimo”. Mladi tenisač zauvijek će pamtiti te trenutke.

Za kraj rezime izbornika Franka Škugora.

- Gojo je odigrao solidan meč s obzirom da je igrao prvi put. Za njega nije jednostavno igrati u ovakvoj atmosferi, bilo mu je teško odigrati na razini na kojoj realno može odigrati. Borio se maksimalno. Ušla je nervoza na početku, to se vidjelo, no u drugom setu se opustio i igrao bolje. Ćorić je odigrao jako dobar meč, malo je, nažalost, pao fizički u trećem setu, vjerojatno je utjecala viroza koju je imao - rekao je Škugor.

- Nažalost, izgubili smo i u parovima, što nismo očekivali, ali moramo reći da su Rubljov i Hačanov odigrali jako dobro taj meč. Servirali su dobro, nisu nam davali velike šanse. Ne ovisimo više o seb, no bez obzira na današnji rezultat Rusije i Španjolske, mi ćemo dati sve od sebe protiv Španjolske. Za mlađeg Bornu je bitno da stekne što veće iskustvo, a za sve nas da iz ove situacije izvučemo maksimum, pa što bude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka