Obavijesti

Sport

Komentari 8

Čovjek koji je dao milijune za Kramarića i Filipa Benkovića

Čovjek koji je dao milijune za Kramarića i Filipa Benkovića
1

Vlasnik Leicestera Vichai Srivaddhanaprabha, čiji se helikopter srušio nakon utakmice protiv West Hama, kupio je Kramarića za 9 milijuna eura, a ove godine za 13 milijuna Filipa Benkovića iz Dinama

VIDEO

Nakon utakmice Leicestera i West Hama, srušio se helikopter kojeg inače koristi vlasnik kluba Vichai Srivaddhanaprabha (60). Kompanija čiji je Srivaddhanaprabha vlasnik, potvrdila je da je on bio u njemu u trenutku pada.

Tajlanđanin je, otkad je preuzeo klub, unio dašak života u grad. Bio je dobar bogataš kojeg su svi u gradu obožavali, a i donio im je nešto što se ne može kupiti, trofej Premier Lige.

Milijarder se počeo baviti biznisom 1989. godine, otvorivši  free shop u Bangkoku. Na kraju se od toga obogatio i stvorio veliko carstvo te ga nazvao King Power, a ujedno se tako zove i klupski stadion.

FILE PHOTO: Leicester City chairman Vichai Srivaddhanaprabha acknowledges fans after the game

Leicester je kupio 2010. godine  za 39 milijuna funti i ispisao povijest. Doveo ih je do prvog naslova u povijesti, a to je bilo u sezoni 2015/2016. Koliko ih je preporodio, govori to što Lisice sada vrijede 371 milijun funti po uglednom Forbesu. U klub je ubrzo uveo i obitelj postavivši sina Aiyawatta Srivaddhanaprabha za potpredsjednika kluba.

Tajlanđanin je veliki zaljubljenik u nogomet, a vlasnik je još i belgijskog OH Leuvena. Oženjen je i ima četvero djece. Peti je najbogatiji Tajlanđanin, a ukupno 388. najbogatiji čovjek na svijetu. Ukupno je težak 5 milijardi dolara.

Vlasnik Leicestera nikada nije škrtario na svojim igračima i igrači su ga jako voljeli i poštivali. Brk su posebno omastili nakon osvajanja Premier lige. Tada su njihovi igrači postali tražena roba, a on je duboko posegnuo u džep kako bi ostali.

Tako je potrošio milijun eura kupivši 30 Mercedesa B-klase, a još je i igračima udijelio 13 tisuća eura u čipovima kako bi mogli uživati i opustiti se u casinu.

Među njima je bio i hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić, koji se tada nalazio na posudbi u Hoffenheimu. A naravno nije nedostajalo i drugih bonusa. Tako su igrači podijelili između sebe 8,2 milijuna eura zahvaljujući osvajanju povijesnog naslova. Tajlanđanin je u svome mandatu kupio i dvojicu Hrvata.

Leicester je za Kramarića 2015. godine dao devet milijuna eura.

Filip Benković ove je godine došao iz Dinama za 12 milijuna eura, ali klub ga je poslao na posudbu u Celtic.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi